Campioana la baschet masculin U BT Cluj a început campania de transferuri pentru viitorul sezon, în care va juca în premieră şi în EuroCup. Americanul Jordan Taylor vine din Japonia şi va fi conducătorul de joc al campioanei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 32 de ani, Taylor are 1.85 metri înălţime şi este originar din Bloomington, statul Minnesota.

La liceu, sportivul a jucat pentru Benilde-St. Margaret’s, primind distincţia Minnesota Mr. Basketball. Cu alte cuvinte, Jordan a izbutit în liceu medii de 22.3 puncte şi 7.1 pase decisive. Drept urmare, Taylor şi-a continuat cariera la Universitatea Wisconsin, iar în ultimul sezon s-a evidenţiat cu statistici de 14.8 puncte, 4.1 recuperări şi 3.8 pase decisive.

După ce a evoluat în NBA Summer-League la Atlanta Hawks, Taylor a ajuns în Europa şi a bătut palma cu Virtus Roma. În sezonul 2012-2013 din Lega Basket, fundaşul a înregistrat medii de 11.5 puncte, 3.7 pase decisive şi 2.8 recuperări. Ulterior, după doi ani petrecuţi în capitala Italiei, Taylor s-a transferat la Hapoel Holon.

De-a lungul carierei, Jordan a mai jucat la nume importante de pe continent, precum Alba Berlin, Galatasaray Istanbul sau ASVEL Lyon. Americanul a bifat, alături de ASVEL, prezenţe şi în Euroligă, acolo unde s-a evidenţiat cu statistici de 8.0 puncte, 3.8 pase decisive şi 1.5 recuperări, în stagiunea 2019-2020. Totodată, Taylor a totalizat 40 de meciuri în EuroCup.

În sezonul precedent, conducătorul de joc a activat în Japonia, la Alvark Tokyo. Ca palmares, americanul se mândreşte cu un titlu în Germania, cucerit în 2016.

Acceptată în premieră în EuroCup, a doua competiţie valorică a continentului, U BT Cluj îi mai are în lot din stagiunea precedentă pe căpitanul Patick Richard, alături de Nandor Kuti, Andrija Stipanovic şi Stefan Bircevic, astfel că vor urma şi alte transferuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.