Fundaşul Alexandru Paşcanu, legitimat la Leicester City, se află pe lista jucătorilor convocaţi de principiu pentru ultimele două partide ale României în grupa din Liga Naţiunilor, de pe teren propriu contra Lituaniei şi din deplasare împotriva reprezentativei Muntenegrului. A fost convocat de principiu şi George Puşcaş, care revine astfel la prima reprezentativă, după ce ultima dată a evoluat la echipa de tineret.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paşcanu şi Puşcaş au contribuit la calificarea naţionalei de tineret a României la Campionatul European under 21.

Alexandru Paşcanu a fost convocat în contextul în care Vlad Chiricheş este accidentat şi Gabriel Tamaş este suspendat.

Selecţionerul Cosmin Contra a trimis convocări de principiu pentru 20 de jucători care evoluează la cluburi din afara ţării.

Lista convocărilor preliminare este următoarea:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 55/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0)

Fundaşi: Cristian Săpunaru (Kayserispor, 31/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Cosmin Moţi (Ludogoreţ, 12/0), Alexandru Paşcanu (Leicester City, 0/0), Alin Toşca (PAOK Salonic, 14/0)

Mijlocaşi: Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Paul Anton (Krylia Sovetov, 6/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 38/5), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 9/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 26/9), Alexandru Băluţă (Slavia Praga, 5/1), Alexandru Maxim (Mainz, 32/3)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ, 27/6), George Puşcaş (Palermo, 2/0), Andrei Ivan (Rapid Viena, 6/0)

Lotul final, care va include şi numele jucătorilor din campionatul intern convocaţi, va fi anunţat ulterior.

Meciul cu Lituania este programat în 17 noiembrie, de la ora 21.45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, şi se va disputa cu porţile închise, în urma sancţiunii primite din partea Comisiei de Disciplină UEFA. La 20 noiembrie, de la ora 21.45, tricolorii se deplasează la Podgorica pentru duelul cu Muntenegru, ultimul din grupă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.