Sportivul Alexandru Corneschi a ocupat săptămâna trecută un remarcabil loc 20 la celebrul maraton de la Boston.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corneschi a declarat, pentru News.ro, că este dificil să ajungă la astfel de competiţii fără susţinerea Federaţiei Române de Atletism, dar găseşte „susţinere în alte părţi. Pentru astfel de competiţii, Federaţia Română de Atletism nu asigură finanţare, nefiind vorba de Campionate Balcanice, Europene sau Mondiale.

„Din ce ştiu federaţia finanţează doar competiţiile ce sunt în interesul ei: Campionatele Balcanice, Europene, Mondiale .... şi competiţii între federaţii. Boston nu are legătură cu cele enumerate, din păcate. Este dificil fără susţinerea federaţiei... dar găsim susţinere în alte părţi”, a precizat sportivul.

Alexandru Corneschi a participat în 15 aprilie la maratonul de la Boston, unul dintre cele mai dificile trasee din lume. Botoşăneanul în vârstă de 32 de ani a trecut linia de sosire în 2h16:23, clasându-se pe un remarcabil loc 20. Câştigătorul Maratonului de la Boston a fost Sisay Lemma (Etiopia) cronometrat în 2h06:17. 

La maratonul din SUA, Corneschi a ajuns cu ajutorul comunităţii Adidas Runners Bucharest.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.