Alex Ferguson avea obiceiul să-şi admonesteze jucătorii cu un debit verbal pe care elevii săi l-au numit "foehn". Wayne Rooney a afirmat în autobiografia sa că "foehnul" lui Ferguson era o experienţă cumplită, dar fostul manager susţine că e doar un mit şi că a folosit "uscătorul de păr" doar de vreo şase ori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E doar un mit. S-a întâmplat de vreo şase ori în 27 de ani, iar jucătorii pot confirma asta. Problema mea era că, dacă un jucător îmi răspundea, mă îndreptam către el. Jock Stein (n.r. - mentorul lui Ferguson) îmi spunea întotdeauna: <lasă-i până luni, nu vorbi cu ei>. Dar eu spuneam că nu pot aştepta până luni. Aşa că, sâmbătă, după meci, le spuneam exact ce simţeam, pentru că ne antrenasem la un anumit nivel toată săptămâna şi mă aşteptam să câştigăm fiecare meci. Le spuneam exact adevărul şi adevărul funcţioneză. Toţi jucătorii înţelegeau şi nu aveau nimic contra mea. A doua zi lăsam totul la o parte şi eram pregătit să câştig din nou. Niciodată nu am condus prin frică. Treaba mea era să obţin o atitudine pozitivă în echipă, ca ei să se exprime, să nu cedeze niciodată şi să se bucure jucând pentru club. Asta este sacrosanct", a declarat Ferguson la Milano, la un forum de afaceri, potrivit presei engleze.

Alex Ferguson a pregătit echipa Manchester United între 1986 şi 2013, când s-a retras din activitatea de manager.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.