Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a fost învinsă marţi, în deplasare, de formaţia ungară Alba Fehervar, cu scorul de 92-83 (46-45), în primul meci din faza a doua a grupelor, grupa O, a FIBA Europe Cup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcatorii echipei U BT Cluj au fost Rasici 19 puncte, Dykes 17, Barro 17, Adamovici 14, Torok 12, Pustozvonov 4, iar pentru gazde s-au remarcat Keller 15, Markovici şi Farr, cu câte 14 puncte.

Din grupa O mai fac parte echipele BK Pardubice (Cehia) şi Pau Orthez (Franţa), cu cea de-a doua echipa clujeană urmând să joace pe teren propriu în 20 decembrie.

De remarcat faptul că U BT Cluj va reedita, după 25 de ani, duelul din cupele europene cu Pau Orthez, echipa la care s-a transferat Ghiţă Mureşan la finalul sezonului 1991-1992, iar de acolo în NBA.

Prima clasată din fiecare din cele şase grupe principale, plus alte două echipe de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica în optimile de finală, unde vor ajunge alte opt formaţii eliminate din Basketball Champions League.

În FIBA Europe Cup a evoluat şi Steaua Bucureşti, dar nu a trecut de grupa preliminară. România mai este reprezentată în acest sezon în Basketball Champions League de campioana CSM Oradea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.