Sindicatul fotbaliştilor, AFAN, cere Comisiei de Disciplină a FRF sancţionarea antrenorului echipei FC Botoşani, Leo Grozavu, care l-a lovit pe jucătorul Cătălin Golofca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Faţă de incidentul petrecut la meciul de fotbal disputat între AFC Astra şi FC Botoşani, în data de 06.03.2017, când antrenorul Leontin Grozavu l-a lovit pe jucătorul Cătălin Golofca, Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori condamnă ferm orice tip de reacţie violentă şi consideră că gestul antrenorului echipei FC Botoşani se înscrie în sfera unui comportament agresiv, care contravine tuturor principiilor de etică sportivă. AFAN nu tolerează astfel de excese care pun în pericol atât activitatea jucătorilor prin impactul psihologic produs, cât şi integritatea corporală a acestora, excese care creează o imagine proastă fotbalului românesc. Din punctul nostru de vedere, comportamentul tuturor celor implicaţi în activităţile sportive trebuie să reprezinte un model de conduită pentru publicul spectator. Nici o explicaţie nu poate să justifice gestul reprobabil al antrenorului Leontin Grozavu şi, de aceea, credem că astfel de atitudini neconforme trebuie cenzurate şi pedepsite în conformitate cu prevederile Regulamentului disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal", se arată într-un comunicat al AFAN.

Antrenorul echipei FC Botoşani, Leo Grozavu, l-a lovit pe jucătorul Cătălin Golofca după ce l-a schimbat, în minutul 83 al meciului de la Giurgiu, cu Astra, din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I. Golofca, aşezat pe banca de rezerve, a fost lovit în bărbie de tehnicianul oaspeţilor.

Golofca nu a fost titular, el a intrat în minutul 32, după accidentarea lui Roman. În minutul 83, Cătălin Golofca a părăsit terenul, înlocuit de Herghelegiu.

"M-a supărat că ştia foarte clar ce are de făcut, nu voiam de la el să facă cine ştie ce minune, trebuia să facă mai mult efort, să intre mai mult în joc. Din păcate, după o perioadă lungă de absenţă pe care a avut-o din cauza unei prostii făcute şi astăzi s-a implicat puţin la joc, a făcut şi fault la primul gol, acolo, într-o zonă în care ştia că nu are ce căuta el. L-am schimbat pentru că nu aducea ca parte fizică nimic pe teren", a explicat Grozavu schimbarea jucătorului.

Echipa Astra Giurgiu a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, formaţia FC Botoşani, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.