Ediţia din acest an (cu numărul 101) a celebrei curse de 500 de mile de la Indianapolis a fost marcată de mai multe accidente impresionante. În urma unuia dintre acestea, petrecut la 20 mai, în calificări, francezul Sebastien Bourdais a suferit multiple fracturi de bazin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monopostul lui Bourdais a lovit aproape frontal zidul de protecţie al circutului oval de la Indianapolis la viteza de 365 de kilometri/oră. Pilotul de la Dale Coyne Racing a fost spitalizat imediat după accident, iar miercuri a fost externat. 

Duminică, în turul 55/200 al cursei, neo-zeelandezul Scott Dixon a fost implicat într-un alt accident spectaculos. Maşina lui Dixon a lovit-o pe cea pilotată de britanicul Jay Howard. Iniţial, Howard i-a tăiat calea lui Dixon, care nu a mai putut evita impactul. Monopopstul lui Dixon s-a ridicat în aer, apoi s-a prăbuşit peste barierele de protecţie ale circuitului şi s-a rostogolit de mai multe ori. Niciunul dintre piloţi nu a avut de suferit.

Spre finalul cursei, cinci monoposturi au fost implicat într-un alt accident.

Takuma Sato de la echipa Andretti Autosport a câştigat în premieră, duminică, ediţia cu numărul 101 a cursei de 500 de mile (aproximativ 800 de kilometri) de la Indianapolis. El este primul japonez care se impune în Indy500.

În vârstă de 40 de ani, Sato, fost pilot de Formula 1 în perioada 2002-2008, la echipe ca Jordan, BAR, Super Aguri, a obţinut al doilea său succes în IndyCar, serie în care concurează din anul 2010. Duminică, într-o cursă care a durat peste trei ore şi jumătate, neutralizată de mai multe ori din cauza incidentelor de pe circuitul oval de 2,5 mile de la Indianapolis (au terminat 16 din cei 33 de piloţi care au luat startul), Sato s-a impus spre final, în turul 196/200, când l-a depăşit pe brazilianul Helio Castroneves de la Team Penske (motor Chevrolet).

La această întrecere a participat pentru prima dată Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1. Spaniolul, acum pilot la McLaren-Honda, a renunţat la Marele Premiu al Principatului Monaco din Marele Circ, desfăşurat tot duminică, pentru a lua startul în Indy500. Alonso, care s-a aflat la conducere în mai multe rânduri, a fost nevoit să abandoneze în turul 179, când se lupta pentru locul 7, din cauza unor probleme mecanice ale monopostului său. Alonso a concurat în SUA tot pentru echipa Andretti Autosport. Aceasta şi McLaren au un numitor comun, furnizorul de motoare Honda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.