Preşedintele clubului Academica Cilnceni, Constantin Bigan, minimizează ajutorul primit de la FCSB, spunând că Gigi Becali plăteşte doar salariile jucătorilor pe care i-a împrumutat în Liga a II-a. La rândul său, Becali spune că el finanţează echipa ilfoveană, dar dacă aceasta va promova în Liga I îşi va retrage sprijinul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aşa a şi fost ideea. Dar acum, dacă va promova o să trebuiască să fac toate demersurile la federaţie să spun: Uite, domne, am finanţat Clinceniul... Să le cer banii înapoi, nu ştiu. Trebuie să fac nişte lucruri ca să intrăm în legalitate. Finanţarea constă în nişte sponsorizări, ce au nevoie. Jucătorii, de exemplu, pe care îi trimit acolo, le dau salarii eu. Să vedem jucătorii ăia, le punem nişte clauze, nu mai au voie să... Ne gândim la nişte lucruri care să nu afecteze legea, adică să nu încalce legea. Eu nu mă gândeam, ei spuneau că promovează, eu râdeam. Ei spuneau că au nevoie de atâţia bani ca să promoveze, eu râdeam. Am dat acolo bani, am sponsorizat, este asociţaie, dar dacă va promova o să facem nişte cereri la federaţie să ne spună care sunt paşii ca să nu încălcăm regulamentul. Pe mine m-a interesat să promovăm jucători, cum face Juve, care are încă o echipă. O să facem totul ca să fie în legalitate. Eu am vrut să promovez jucători, acolo, în Diviza B. Primăria dădea lucrurile adminsitrative, iar salariile le plăteam, finanţam, sponsorizam eu. Ei râd de mine, că nu mă pricep, dar face Dumnezeu şi Clinceniul, care nu bănuiam, promovează în Liga I. Specialiştii care au echipe, care sunt patroni şi specialişti, nu ştiu cum să facă, că retrogradează, eu care nu sunt specialist promovez în Divizia I", a declarat Becali, la DigiSport. 

Constantin Bigan respinge acuzaţiile formulate de alte cluburi, potrivit cărora Academcia Clinceni este satelitul FCSB.

"Ne gândim la promovare, până acum nu ne-am gândit. Dacă băieţii joacă şi rezultatele sunt în favoarea noastră, de ce nu? Nu am luat jucători numai de la clubul Steaua, am luat şi de la alte echipe. Marea majoritate sunt ai noştri. Avem o relaţie cu Steaua de ani de zile, am luat jucătorii împrumut de la dânşii, s-au acomodat foarte bine în echipa noastră. Relaţii avem şi cu ale echipe, am luat şi de la Craiova jucători împrumut, şi de la Oradea, şi de la Domneşti. Anem o colaborare bună şi cu alte cluburi. Sunt vorbe, nu suntem satelit, fabulaţii. Relaţiile cu clubul Steaua nu sunt de acum, sunt de ani de zile. Şi când eram la Oradea aveam relaţii foarte bune cu Steaua, luam jucători împrumut. Avem o relaţie de prietenie cu dânşii. FCSB le plăteşte salariile jucătorilor împrumutaţi. Asta este ajutorul pe care îl am vizavi de Steaua. Dacă le-au plătit salariile înseamnă că la Clinceni au devenit fotalişti. Să ne dea domnul Becali bani", a spus Bigan, la ProX.

După 28 de etape, Academica Clinceni este lider în clasamentul Ligii a II-a, cu 64 de puncte. Pe poziţia a doua se află Chindia Târgovişte, cu 60 de puncte, iar pe trei este Petrolul Ploieşti, cu 59 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.