Patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, a fost rugat de ucraineni să-i ajute în încercările de a ajunge la o "soluţie paşnică" cu Rusia, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al miliardarului rus a declarat că Abramovici a fost contactat de oficiali ucraineni şi "de atunci a încercat să ajute".

Abramovici a anunţat sâmbătă că "administrarea şi îngrijirea" clubului vor acordate administratorilor fundaţiei caritabile a grupării Chelsea.

Abramovici - care rămâne proprietarul lui Chelsea cu 1,5 miliarde de lire sterline împrumutate clubului - nu a făcut referire la invadarea Ucrainei de către Rusia în declaraţia sa.

La 55 de ani, el este unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Rusiei şi ar fi un aropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Regizorul şi producătorul ucrainean de film Alexander Rodnianski a confirmat implicarea proprietarului Chelsea în încercările de a se ajunge la o soluţie paşnică, dar a adăugat că nu este sigur de impactul pe care îl va avea.

"Pot confirma că partea ucraineană a încercat să găsească pe cineva în Rusia care să-i ajute în găsirea unei soluţii paşnice. Sunt în legătură cu Roman Abramovici prin intermediul comunităţii evreieşti şi i-au cerut ajutorul. Abramovici a încercat să ajute la găsirea unei soluţii paşnice de atunci. Deşi influenţa lui Abramovici este limitată, el este singurul care a răspuns şi a încercat ceva. Dacă acest lucru va avea un impact sau nu, nu ştiu, dar eu sunt în contact cu staful preşedintelui Zelenski şi ştiu că sunt recunoscători pentru eforturile sale", a declarat Rodnianski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.