Just Fontaine, legendă a fotbalului francez, a încetat din viaţă, miercuri, la vârsta de 89 de ani, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fontaine este deţinătorul recordului de cele mai multe goluri înscrise la o ediţie a Cupei Mondialle. El a înscris 13 goluri la CM din 1958, turneu la care naţionala Franţei s-a clasat pe locul trei.

Tot în 1958, a ocupat locul trei în clasamentul pentru Balonul de Aur. Atunci, trofeul a fost câştigat de Raymond Kopa şi pe locul doi s-a clasat Helmut Rahn.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La nivel de echipe de club, a câştigat câteva trofee cu Nice şi Reims, între acestea numărându-se şi campionatul şi Cupa Franţei.

După retragerea din activitatea de fotbalist, a fost antrenor. El a pregătit selecţionata Franţei în 1967, iar apoi a avut angajamente la Luchon, PSG, Toulouse şi naţionala Marocului.

A fost inclus de L’Equipe pe locul 5 în topul jucătorilor secolului trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.