Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care zona lacului Văcăreşti, 186 de hectare, a fost declarată arie naturală protejată, iar în perioada următoare se va stabili cum va fi administrată această zonă şi de către cine, procesul urmând să se încheie în octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Parcul Natural Văcăreşti devine prima arie protejată urbană a ţării şi cel mai mare spaţiu verde al Capitalei. Suprafaţa totală pe care se instituie aria naturală protejată este de 186 de ha şi se compune din teren proprietate publică, aflat în administrarea Administraţiei Naţionale «Apele Române», şi teren proprietate privată, deţinut de persoane fizice pentru care se va avea în vedere, la promovarea planului de management, să se prevadă compensaţii pentru respectarea prevederilor restrictive ori pentru măsurile de conservare instituite”, se arată într-un comunicat al Guvernului

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer, a afirmat că decizia urmăreşte menţinerea celui mai mare spaţiu verde al Bucureştilor şi oferirea unor posibilităţi pentru ecoturism şi pentru activităţi ştiinţifice. ”O să ne ocupăm de elaborarea unui plan de management şi găsirea unor resurse financiare pentru gestionarea parcului care, din fericire, există: Programul Operaţional de Infrastructură şi Fondul de Mediu”, a spus Cristiana Paşca.

Din cele 186 de hectare, 6 sunt în proprietate privată pentru care s-au depus 143 de cereri de restituire, dintre care au fost soluţionate 30. ”Proprietarii se vor supune regimului de arie protejată pentru un parc natural, care este cel mai lax, pentru că acolo se pot face şi activităţi economice”, a declarat ministrul Mediului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.