Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) a transmis altor instituţii cu atribuţii de control 47 de sesizări în urma verificărilor făcute în acest an în centrele care asigură îngrijiri persoanelor vârstnice. În patru cazuri, sesizările vizau nerespectarea normelor din domeniul siguranţei alimentelor, iar în alte 12 Direcţiile de Sănătate Publică au fost sesizate cu privire la nerespectarea normelor de igienă şi sănătate publică. Cele mai multe nereguli vizau însă riscuri privind securitatea în caz de incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de Ministerul Muncii la solicitarea News.ro, echipele de inspectori sociali care anul acesta au făcut controale la căminele pentru vârstnici „au întocmit 47 sesizări ale altor organisme de control pentru 35 cămine pentru persoane vârstnice (2 publice şi 33 private)”. 
Astfel, 27 de sesizări au fost trimise către Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă şi vizează pentru nerespectarea normelor privind securitatea la incendiu;
În cazul a 12 azile au fost sesizate Direcţiile de Sănătate Publică, după ce inzpectorii au constatat nerespectarea normelor de igienă şi sănătate publică; 
Printre neregulile constatate se numără şi nerespectarea normelor din domeniul siguranţei alimentelor, motiv pentru care patru sesizări au fost adresate Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.  În trei cazuri au fost trimise sesizări la Comisariatele Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor, iar una dintre sesizările inspectorilor sociali a fost direcţionată către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
Cele 35 de azile în privinţa cărora au fost depuse sesizări la alte instituţii funcţionează că Capitală şi în judeţele: Brăila, Braşov, Constanţa, Arad, Dâmboviţa, Cluj, Vâlcea, Suceava şi Ilfov. 
„ANPIS menţionează că raportul tematic naţional privind rezultatele Campaniei tematice «Verificarea calităţii serviciilor sociale rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice» este în curs de elaborare, urmând a fi definitivat în perioada următoare şi publicat pe site-ul instituţiei”, se precizează în răspunsul trimis de Ministrul Muncii la solicitarea News.ro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.