Un hotel din Suceava a epuizat cele 50 de locuri de cazare puse la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina, astfel că au fost aşezate zeci de saltele pe holurile unităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omul de afaceri Ştefan Mandachi a anunţat, vineri seară, că toate locurile de cazare puse la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina în hotelul său au fost epuizate şi au fost aduse saltele în salonul mare al unităţii.

"Ora 22:07, spaţiile de cazare pentru refugiaţi în camerele din hotel s-au epuizat, dar mai avem în salonul mare disponibile. Am cazat o mamă cu trei copii inclusiv în biroul meu. Era singură cu ei de mână şi disperată că soţul ei a rămas în Ucraina, încorporat în armată. Asta îi frământă cel mai tare, că nu ştiu dacă e ok acasă familia/soţul. Prin urmare, am adus 50 saltele în salonul mare al hotelului, unde mai avem cam 12-15 "paturi" disponibile, deci ar mai fi ceva liber, însă e incert întrucât la recepţia hotelului erau încă vreo opt oameni cu valize. Dar mai sunt, mai pot să vină la hotel!", a scris pe Facebook Ştefan Mandachi.

El a precizat că există şi alte cazări disponibile în ţară pentru cei care vin din Ucraina.

"Am primit peste 850 apeluri telefonice de la români solidari, care îşi pun casele la bătaie! Avem multe spaţii de cazare în toată ţara!!! Este important de ştiut şi de postat pe grupuri. Mult mai mulţi români au sunat să ajute raportat la cererile refugiaţilor. (...) Am trimis alimente, meniuri, pachete, băutură, apă la vama Siret. Acolo pare a fi ceva mai mult haos, oamenii nu ştiu unde să se îndrepte. Se pot trimite alimente neperisabile, sau orice alte bunuri la adresa Sofia Vicoveanca 106, Receptie Hotel Mandachi. Asigurăm mesele tuturor celor prezenţi, fără nicio excepţie", a transmis omul de afaceri sucevean.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.