Zeci de angajaţi ai Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa au protestat miercuri, fiind nemulţumiţi de salarii, care sunt sub 1.200 de lei, solicitând modificarea Legii 153, dar şi acordarea sporurilor privind condiiţile de muncă. Vicepremierul Paul Stănescu susţine că se vor găsi soluţii pentru rezolvarea situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii au ieşit miercuri în faţa Delfinariului şi aveau pancarte pe care scria “Vrem salarii decente să ne putem întreţine familia”, “Vrem modificarea articolului 11 din legea 153/2017 astfel încât ordonatorul de credite să ne stabilească salariile”.

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Adrian Bâlbă, a declarat că în ultimii ani încasările s-au triplat, în schimb salariile au crescut foarte puţin, fiind lefuri sub 1.200 de lei.

“Am venit în 2012 ca manager la Delfinariu Constanţa şi de atunci încasările şi numărul de vizitatori s-a triplat în condiţiile în care personalul este acelaşi, posturile fiind blocate în sistemul public, iar salarizarea a crescut minimal, ceea ce a făcut în continuare să avem salarii nete undeva sub 1200 de lei la foarte mulţi dintre angajaţi. Este, după părerea mea, inadmisibil ca la un muzeu de o importanţă judeţeană, dar care se adresează în timpul sezonului estival tuturor  turiştilor ce vizitează Constanţa, personalul să fie tratat de către legislatia românească astfel”, a afirmat directorul.

El a precizat că noua lege a salarizării a eliminat posibilitatea accesării unor sporuri de condiţii periculoase sau grele de muncă.

Liderul Sindicatului Cartel Alfa Constanţa, Ion Caraignat, a afirmat că 60 din cei 72 de angajaţi ai instituţiei au un venit net lunar situat între 955 şi 1.386 de lei. El a menţionat că revendicările vizează modificarea prin Ordananţă de Urgenţă a legii numărul 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în vederea includerii tuturor salariaţilor Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa în categoria beneficiarilor prevederilor articolului 11 din acest act normativ, dar şi acordarea

Prezent miercuri la Constanţa, vicepremierul Paul Stănescu a spus că ştie despre situaţia angajaţilor de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii şi că se va găsi o soluţie pentru aceştia.

Oamenii spun că vor continua acţiunile de protest, urmând ca joi după-amiază să fie prezenţi pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa pentru a-şi face cunoscute nemulţumirile.

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii este format din Delfinariu, Acvariu, Microrezervaţie, Planetarium. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.