Zece păsări din două gospodării dintr-o localitate din judeţul Constanţa au murit, iar autorităţile suspectează că este vorba despre un focar de gripă aviară şi au luat măsuri pentru a împiedica răspândirea bolii, fiind sacrificate păsări şi din alte gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, vineri, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a transmis o adresă către Prefectură privind suspiciunea a zece cazuri de gripă aviară la păsări din două gospodării din localitatea Almalău, comuna Ostrov.

Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale s-a întrunit în şedinţă de urgenţă pentru a dispune luarea unor măsuri pentru a împiedica răspândirea acestei boli.

“Până la confirmarea sau infirmarea focarului de boală, se vor aplica măsurile de combatere stabilite prin Planul de măsuri care se impune pentru prevenirea şi neutralizarea cazurilor de influenţă aviară. Ca măsură suplimentară, DSVSA Constanţa a decis uciderea păsărilor din cele două exploataţii non-comerciale în care a fost declarată suspiciunea de influenţă aviară”, se arată în comunicat.

Autorităţile publice locale vor dispune măsurile necesare pentru popularizarea şi informarea localnicilor care au păsări pentru prevenirea răspândirii bolii.

Până la apariţia acestor suspiciuni, în judeţul Constanţa fuseseră confirmate 35 de cazuri de gripă aviară, toate la păsări sălbatice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.