Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat că îşi suspendă rutele între România şi Marea Britanie, Elveţia şi Olanda, începând cu data de 5 aprilie până pe 18 aprilie inclusiv, iar măsurile sunt cauzate de noile restricţii de călătorie impuse de autorităţile române pe toate zborurile din România către aceste ţări, în cadrul eforturilor de limitare a pandemiei Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, ca urmare a restricţiilor din România, dar şi din Europa, rutele către Belgia, Austria, Spania, Franţa şi Germania rămân suspendate până pe 30 aprilie inclusiv, arată un comunicat emis duminică de companie.

"Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informaţi automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil. Clienţii vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziţia de produse şi servicii Wizz Air. Pasagerii pot alege rambursarea banilor – care va dura mai mult – şi vor fi informaţi despre paşii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat. În acest caz, clienţii vor putea primi doar 100% din suma achitată iniţial", arată comunicatul companiei.

Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism – inclusiv agenţiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenţia de unde şi-au cumpărat biletele.

"Wizz Air îşi cere scuze pentru inconvenientele pe care le pot produce aceste restricţii de călătorie clienţilor şi îi asigură că siguranţa şi binele pasagerilor şi ale echipajului rămân principalele priorităţi ale companiei", precizează compania.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează peste 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 155 de destinaţii din 45 de ţări. 40 de milioane de pasageri au călătorit cu Wizz Air în 2019. WIZZ operează o flotă de 121 de aeronave Airbus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.