Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, vor să construiască un nou spital de arşi, spaţiul urmând să fie ales săptămâna viitoare, dar până la ridicarea noului edificiu vor fi realizate lucrări mai ample la secţia de terapie intensivă şi se vor căuta soluţii pentru ca angajaţii să fie plătiţi, deşi secţia închisă reduce numărul internărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vom colabora pentru refacerea secţiei de Terapie Intensivă. Azi (vineri, n.r.) am discutat cu domnul primar al Sectorului 1, căruia îi mulţumim mult pentru colaborare şi ajutor. Vom avea o lucrare puţin mai amplă decât am estimat. Noi suntem recunoscători autorităţii locale pentru colaborare", a spus ministrul Vlad Voiculescu după întâlnirea cu edilul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Ministrul a adăugat că îşi doreşte un spital nou, dar acesta nu va putea fi construit în mandatul lui.

"Ministerul Sănătăţii îşi doreşte un alt spital, dar acest lucru este pe termen mediu. Acum am vorbit de secţia de terapie intensivă, vrem o lucrare mai amplă în ATI, cât mai aproape de standarde europene. Ministerul Sănătăţii va încerca să găsească o soluţie pentru personal, pentru că vrem să păstrăm echipa din spital, dar avem probleme de finanţare, pentru că sunt puţini pacienţi, deoarece terapia intensivă este închisă. Orice lucrare o vom face acum este o soluţie temporară. Avem nevoie de un spital nou de arşi. Lucările de acum din ATI reprezintă doar o soluţie temporară", a adăugat Voiculescu.

La rândul lui, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a explicat că pentru clădire doar primăria alocă bani.

"Cei mai mulţi bani vin de la primărie. Doar primăria alocă bani pentru clădire. Vom avea o întâlnire, în comisia desemnată de ministrul Sănătăţii, cu arhitectul, cu constructroul şi vom stabili nivelul lucărilor şi costurile aferente. Săptămâna viitoare va fi o comisie de lucru, vom stabili o lucrare mult mai amplă, vom vedea atunci şi costuirle, suma nu o ştim acum, până nu ne întâlnim cu experţii. Pentru că ministrul vrea o lucrarea mai amplă pentru terapie intensivă. Vom vedea în final ce-şi doreşte şi Ministerul Sănătăţii. Noi suntem dispuşi să alocăm banii pentru secţia de terapie intensivă, dar şi pentru un spital nou", a explicat Tudorache. 

El a subliniat că a obţinut aprobare de la Curtea de Conturi să aloce bani pentru spitalele pe care le are în administrare. 

"Curtea de Conturi ne-a aprobat să alocăm bani spitalelor pe care le avem în administrare până în noiembrie 2017. Iniţial, ne-a interzis să mai dăm bani spitalelor. După ce am explicat care este situaţia de la Spitalul de Arşi, pentru care Ministerul Sănătăţii nu are bani de reabilitare, ne-a fost aprobat să continuăm finanţarea cu încă un an, respectiv până în noiembrie 2017. Vom prezenta ministrului câteva locaţii unde ar putea fi construit noul spital. Ne-am gândit la câteva locaţii. Mare parte din bani vor veni de la Primăria Sectorului 1. În acest mandat de patru ani sper să construim acest spital. Nu ştim cât va costa ", a adăugat Tudorache. 

Tudorache: Vom aloca bani şi pentru Catedrala Neamului, pe panseluţe s-au dat 300 de milioane de euro

Întrebat dacă va da bani şi pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Neamului, edilul Sectorului 1 a răspuns afirmativ, precizând că în ultimii ani s-au dat 300 de milioane de euro pentru panseluţe. 

"Sectorul 1 este un sector privilegiat. Bani pentru Catedrală? Cu siguranţă va trebui să dăm bani. Vom aloca bani. În şedinţa din septembrie sper să pot convinge şi consilierii de la PNL şi de la  USB. Ştiţi câţi bani s-au cheltuit în ultimii ani pentru panseluţe? 300 de milioane de euro", a spus Dan Tudorache.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.