Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, răspunde celor care i-au cerut demisia în urma incendiului produs la Institutul Matei Balş, în urma căruia şase pacienţi au murit. „Cred că, în general, demisiile, respectiv concedierile, ar trebui să aibă legătură directă cu responsabilităţile dintr-un caz sau altul”, afirmă ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cred că, în general, demisiile, respectiv concedierile, ar trebui să aibă legătură directă cu responsabilităţile dintr-un caz sau altul. Evident că nimeni nu e veşnic într-o funcţie şi nici nu ar trebui să fie aşa. Echipa noastră a început aici cu mai puţin de o lună în urmă. Dar problema se pune, şi cred că aşa este sănătos să o punem întotdeauna, cred că este sănătos ca atunci când există o problemă să o privim în faţă, să vedem care sunt responsabilităţile şi responsabilii”, a declarat ministrul Sănătăţii sâmbătă seară, în cadrul unei conferinţe de presă.
Acesta a adăugat că în privinţa incendiului de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş „avem nevoie să stabilim responsabilităţile şi responsabilii”.
„În general cred că trebuie să avem răbdare să vedem cauzele care au dus la ceea ce s-a întâmplat ieri”, a adăugat ministrul. 
Voiculescu a explicat că nu se ştie „cu exactitate ceea ce s-a întâmplat acolo”. Ministrul consideră că, dincolo de responsabilităţi şi de responsabili, trebuie aflat ce s-a întâmplat acolo, pentru a se  lua măsuri încât să nu se repete incidentul. 
„Dacă ştim care este problema iniţială care a dus la acest incendiu ,vom şti şi ce măsuri să prioritizăm pentru a opri astfel de lucruri să se întâmple în viitor”, a adăugat ministrul.
El a precizat că personalul din spital nu are nicio vină în ceea ce priveşte intervenţia în pentru limitarea efectelor incendiului de vineri dimineaţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.