Directorul de producţie şi exploatare din Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), Virgil Untea, a fost numit director general interimar al regiei, după ce Valentin Viţalariu a demisionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii RADET au precizat, la solicitarea agenţiei News.ro, că în 12 august a încetat contractul de mandat al lui Valentin Viţalariu şi în aceeaşi zi a fost numit noul director general interimar. Virgil Untea va ocupa funcţia de director general până în 12 decembrie 2016.

Membrii Consiliului de Administraţie al RADET îşi anunţau, în 28 iulie, demisia în bloc şi tot atunci directorul RADET, Valentin Viţalariu, spunea că şi-a prezentat intenţia de a nu mai rămâne la conducerea regiei după 1 septembrie.

Cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al RADET care au demisionat - preşedintele Gabriel Dumitraşcu, Alin Chiţu, Antonel Tănase, Marian Agiu şi Andreea Mihaela Miu - arătau că renunţă la contractul de mandat “din motive personale”.

Gabriel Dumitraşcu preciza că la baza deciziei lor a stat comunicarea deficitară cu CGMB şi cu Primăria Capitalei şi afirma că demisiile trebuie luate ca „un semnal de cod roşu”. El spunea că celor din Consiliul de Administraţie al RADET le-a cerut să îşi dea demisia viceprimarul Aurelian Bădulescu. Deşi Dumitraşcu a prezentat atunci dovada că viceprimarul le-a cerut demisia, Aurelian Bădulescu a negat, arătând că aceştia au ales să plece ca urmare a incapacităţii de a gestiona situaţia actuală a RADET.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a calificat demisia în bloc a Consiliului de Administraţie al RADET drept “un gest politic”, motivat de faptul că oricum ar fi fost demişi de noul Consiliu General, dar şi de auditul care se va face la regie. Edilul a dat atunci asigurări, la fel ca şi viceprimarul Capitalei, că nu va fi nicio problema la iarnă pentru bucureşteni să aibă căldură. 

De la începutul lunii august, RADET are un nou Consiliu de Administraţie, cei cinci membri care i-au înlocuit pe demisionari fiind avizaţi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.