Premierul Viorica Dăncilă, a declarat, la Timişoara, că personal susţine iniţiativa Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” de a construi un spital pentru copii şi că ştie că şi Primăria Capitalei a susţinut proiectul prin atribuirea terenului necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a declarat, vineri, la Timişoara că susţine tot ce se realizează pentru oameni şi mai ales pentru copii.

”Din punctual meu de vedere, tot ce se realizează pentru oameni, mai ales un sptal pentru copii este de preţuit. Sunt de acord cu iniţiativele care pot duce lucruri bune pentru oamnei, pentru copii şi susţin această iniţiativă. Din câte ştiu şi Primăria Capitalei a sprijinit această iniţiativă, punând la dispoziţie terenul.  Le-am spus şi celor din opoziţie şi celor din societatea civilă, atunci când au un proiect bun, găsesc în premierul României un partener”, a declarat Viorica Dăncilă.

Primarul general Gabriela Firea susţine în continuare că terenul pe care se construieşte un spital de către Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” aparţine Primăriei Capitalei, fiind trecut din proprietatea statului în cea a Primăriei printr-o Hotărâre de Guvern. ”Nu numai că nu am blocat acest proiect, l-am susţinut în ultimii doi ani de zile”, spune Firea.

Firea a precizat că doreşte ca acest lucru să fie recunoscut de către Asociaţia care ridică spitalul, care ar trebui să nu mai promoveze ideea că se face un spital din fonduri exclusiv private.

Fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţa”, care construieşte un spital în Bucureşti, au comentat, miercuri, afirmaţia Gabrielei Firea potrivit căreia şi ea ar fi avut o contribuţie la această investiţie, punând la dispoziţie terenul, în valoare de 1 milion de euro.

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu spun că, potrivit extrasului de carte funciară, terenul aparţine statului român, iar Gabriela Firea nu are niciun fel de contribuţie.

”Chiar dacă Primăria Capitalei ar fi pus la dispoziţie terenul, pentru că nu ni l-a dat nimeni, asta nu este un merit”, a spus Oana Gheorghiu, precizând că Gabriela Firea ”nu este stăpâna acestui oraş şi este doar un administrator”. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.