Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, se arată nemulţumită de activitatea Inspectoratelor Teritoriale de Muncă şi a anunţat că a acordat termen o lună de zile pentru remedierea deficienţelor. ”Nu văd o activitate la ITM-uri care să răspundă prompt şi eficient sesizărilor oamenilor”, a afirmat ministrul Muncii, precizând că nu a stabilit normă de amenzi, dar vrea să vadă că inspectorii se implică şi se realizează controale, mai ales acolo unde există sesizări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu văd Inspecţia Muncii pe teren. Le-am spus-o direct inspectorilor şefi de la toate Inspectoratele Teritoriale de Muncă în videoconferinţa organizată astăzi. Nu este normal să nu se ridice nicio problemă atunci când vorbim faţă în faţă şi să aflu separat de o serie de disfuncţionalităţi. Nu mă deranjează dacă apar (cine nu munceşte, nu greşeşte!) dar vreau să văd că se munceşte şi se asumă. Înainte să primesc solicitări de sporuri de la sindicat! Din toate semnalele pe care le am, nu văd o activitate la ITM-uri care să răspundă prompt şi eficient sesizărilor oamenilor. De fapt, cum cer statistici, se vede câte o mişcare; cum las să treacă câteva zile fiind prinsă cu alte urgenţe, cum nu se mai întâmplă mare lucru. După principiul, lasă că uită. Nu uit! Sunt atentă la tot”, a scris, marţi, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta afirmă că Inspecţia Muncii ”merită să aibă credibilitatea şi încrederea oamenilor, dar pentru acest lucru trebuie să se muncească, peste tot, plecând de la ascultarea semnalelor din piaţa muncii”.

”Nu am cerut normă de amenzi, nu sunt duşmanul companiilor care îşi văd de treabă, dar când ai sesizări, mai ales în judeţele mari şi rezultat zero – am dreptul să atenţionez că ceva nu este în regulă. O lună, acesta este ultimul termen pentru a schimba lucrurile! Adică să văd o altă abordare, pro-activă, atentă la sesizările oamenilor. Cred că o asemenea atitudine arată inclusiv respect pentru antreprenorii corecţi pentru că nu vor să fie amestecaţi, pe bună dreptate, cu cei care ocolesc legea. Aici, pentru restabilirea corectitudinii în piaţa muncii trebuie să contribuie o Inspecţie a Muncii performantă, exigentă, dreaptă”, a mai scris Alexandru.

Dr asemenea, ministrul Muncii anunţă că ”se va comunica mai mult, cu regularitate”.

”Sâmbătă vor fi date public primele informaţii”, a afirmat Violeta Alexandru.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.