Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a cerut, joi, măsuri urgente şi soluţii de la Poşta Română, după ce compania a suspendat orice activitate la adresele unde există persoane în carantină sau izolate la domiciliu din cauza coronavirusului. ”Persoanele afectate nu pot fi lăsate fără nicio formă de venit, mai ales în condiţiile actuale în care au nevoie de medicamente, hrană”, a transmis ministrul Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Persoanele afectate de coronavirus, respectiv cu suspiciune de a purta virusul, nu pot fi lăsate fără nicio formă de venit. Mai ales în condiţiile actuale în care au nevoie de medicamente, hrană. La fel cum acestor persoane suspecte de virus, autoizolate la domiciliu, cineva la duce de mâncare şi orice alt lucru necesar, şi pensia le va fi livrată! Poşta Română trebuie să îmi prezinte soluţii pentru ca, în condiţii de siguranţă, toţi pensionarii, toţi beneficiarii de ajutoare sociale să-şi primească drepturile. Cei care le primesc pe card deja le-au primit, acum vorbim despre cei care le primesc în numerar”, a scris, joi, pe Facebook, Violeta Alexandru, postând şi fotografia unui ordin al directorului general al Poştei Române prin care se suspendă orice activitate la adresele unde sunt persoane suspectate de coronavirus.

Ministrul Muncii afirmă că Poşta este în contract cu instituţia aflată în coordonarea Ministerului Muncii - Casa Naţională de Pensii Publice pentru distribuţia, în numerar, a drepturilor de pensie şi a prestaţiilor sociale.

”Pentru orice problemă există soluţii şi în cursul zilei de astăzi Poşta îmi va prezenta soluţii, ca în orice relaţie contractuală. Concomitent, Poşta trebuie să clarifice informaţiile apărute în spaţiul public. Le doresc multă sănătate beneficiarilor noştri şi îi asigur că avem soluţii pentru a nu suferi şi din cauza lipsei resurselor”, a mai scris Violeta Alexandru.

În România există şase persoane confirmate cu coronavirus. La nivel naţional se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.