Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, marţi, că mai pot exista erori ca cea înregistrată în cazul femeii din Alba care, timp de 16 ani, a încasat o pensie mai mică decât cea cuvenită, dar acestea trebuie asumate şi corectate. Alexandru anunţă că şeful serviciului din Casa de Pensii Alba unde s-a înregistrat eroarea este cercetat disciplinar. De asemenea, ministrul Muncii precizează că, după ce legea votată marţi de Camera Deputaţilor va intra în vigoare, se va asigura că pensionara din Alba va primi suma corectă pentru întreaga perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Ceea ce s-a întâmplat în judeţul Alba cu bătrâna care a încasat o altă pensie decât cea corect stabilită, dar neînregistrată în sistem şi ca atare ne-pusă în plată în ultimii 16 ani, nu trebuie să se mai repete! Atenţie: a nu se înţelege că situaţia de la Alba este generalizată, a fost o greşeală neintenţionată (în cazul de faţă nu este vorba despre o pensie incorect stabilită ci de o eroare umană de procesare în sistemul informatic – regretăm enorm şi ne cerem scuze doamnei!)”, a scris, marţi, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta a precizt că ”se mai pot ivi şi erori”.

”Important mi se pare ca ele să fie asumate de sistemul public şi să existe răspundere atunci când se întâmplă. De preferat este să nu se întâmple erori, dar ele pot apărea atunci când lucrezi cu multe dosare. Cineva trebuie să supravegeze pe plan local astfel ca atunci când apar să fie imediat văzute şi remediate. Ca urmare a evaluării pe care am cerut-o, la propunerea directorului Casei de Pensii Judeţene de Pensii Alba, şeful de serviciu cu atribuţii în această problemă va fi supus unei cercetări a Comisiei de disciplină. Aceasta este procedura. Voi anunţa măsurile dispuse, la final”, a mai anunţat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a explicat că femeia a primit retroactiv drepturile de pensie în cuantum corect pe ultimii trei ani, atât cât permita legea.

”Pentru că problema de fond ţinea de o modificare în Legea sistemului unitar de pensii publice, împreună cu preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, D. Baciu, am redactat o modificare a Legii prin care termenul de prescripţie în cazul unor erori materiale a fost anulat, în situaţiile în care vina aparţine Statului. Modificarea asumată de parlamentarii Partidului Naţional Liberal, coordonaţi de liderul grupului nostru din Camera Deputaţilor, Florin Roman, a fost astăzi adoptată de Camera Deputaţilor. De îndată ce intra în vigoare, voi face dreptate doamnei A.B. până la capăt”, a mai nunţat Violeta alexandru.

În 2 iulie, Violeta Alexandru i-a cerut scuze unei femei din Alba care a primit o pensie mai mică, timp de 16 ani, din cauza unei erori de calcul a funcţionarilor care lucrează la Casa de pensii Alba.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.