Anul 2021 a fost unul „de revenire” după criza de pe piaţa muncii creată de primul an al pandemiei de COVID-19, afirmă Andrei Frunză, CEO Best Jobs. „Efervescenţa se traduce în aproape un milion de aplicări lunar, o cifră pe care nu am mai văzut-o”, a declarat Frunză, arătând că accentul se pune pe calitatea candidaţilor şi mai puţin pe cantitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Anul curent a fost un an de revenire, în care întreg mediul de business şi-a recăpătat treptat, încrederea. (...) Vedem această revenire în cifre, atât pe partea de companii – nevoia de recrutare a revenit, bugetele au revenit, o deschidere tot mai mare către a investi în zona de oameni şi de recrutare – şi avem aceeaşi validare din partea candidaţilor”, a declarat Andrei Frunză în Videoconferinţa News.ro - FOCUS pe HR. HR în vreme de COVID. 
Frunză a făcut referire şi la „fenomenul marea demisie”, arătând că anul acesta se constată „marea angajare”, respectiv o mai mare disponibilitate a candidaţilor de a căuta noi oportunităţi profesionale, mai potrivite nevoilor lor.
„Efervescenţa se traduce în aproape un milion de aplicări unar, o cifră pe care nu am mai văzut-o”, a declarat Frunză, care a menţionat că accentul se pune pe calitatea candidaţilor.
CEO-ul Best Jobs a arătat că există „o creştere a puterii de cumpărare a candidaţilor”, care au aşteptări mai mari într-o piaţă în care nevoia de resursă umană e tot mai stringentă. 
„Am atins deja nivelul din 2019, depăşindu-l puţin, ceea ce este peste aşteptările noastre. (...) Ne bucură mai ales acest trimestru patru, unde vede, o efervescenţă atât din partea companiilor cât şi a talenţilor ceea xce ne creează premise de optimist privind modul în care piaţa se va dezvolta anul viitor”, a adăugat acesta.
Indicatorul privind timpul pe care o companie este nevoită să îl aloce procesului de recrutare şi contractare a unui nou angajat este obiectivul Best Jobs, a precizat Frunză.
„Telemunca a devenit un standard, o cerinţă, nu mai este un beneficiu. Vedem asta şi la nivelul căutărilor în platformă. Dacă anul trecut ”remote” era un cuvânt care apărea sporadic printre filtrările angajaţilor, acum se apropie de 10 procente ca pondere. Pandemia nu a făcut altceva decât să accelereze un trend pe care, observăm deja, provocarea pentru companii, inclusiv pentru noi, este de a privi munca ca output, nu atât ca input, sunt mai puţin importate cele petrecute pentru a duce la final o activitate, un task, un proiect, cât finalitatea proiectului”, a adăugat Andrei Frunză.
Parteneri ai  videoconferinţei News.ro - FOCUS pe HR - HR în vreme de COVID sunt BestJobsFan CourierPhilip Morris RomâniaSensoDays şi Up România. Parteneri media sunt Profit News TV şi Klarmedia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.