Victor Costache, ministrul Sănătăţii şi Adela Cojan, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate s-au întâlnit, vineri, cu reprezentanţii medicilor de familie. Costache a anunţat că va demara mult mai repede campania de informare şi achiziţionare a vaccin antigripal, astfel încât ”să nu se mai repete situaţia ultimilor ani în care au existat disfuncţionalităţi frecvente în aprovizionare şi sincope în derularea campaniei de vaccinare antigripală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii, la discuţii au participat echipele de conducere ale Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, Asociaţiei Române de Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, Uniunii Patronatelor Independente din Medicina de Familie şi Federaţiei Naţională a Patronatelor din Medicina de Familie.

S-au discutat cu medicii de familie mai multe teme de interes, inclusiv renunţarea la protocoalele de prescriere a anumitor medicamente care limitează practica medicală în asigurarea tratamentului pentru pacienţii cronici, măsuri de debirocratizare a activităţii în cabinetul medicului de familie, finanţarea domeniului, dar şi îmbunătăţirea activităţii de vaccinare în cadrul cabinetelor.

“Sunt multe probleme care au rămas nerezolvate în acest domeniu şi pentru care trebuie să găsim măsuri de remediere. Există toată deschiderea şi procuparea actualei echipe, a mea personal,  de a dezvolta medicina de familie. Urmărim creşterea finanţării pentru acest sector şi am identificat deja fonduri externe, atât prin Banca Mondială, cât şi fonduri europene nerambursabile prin care vom suplimenta bugetul destinat medicinei de familie. Mai mult, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene vom lansa Programul Operaţional pentru Sănătate în care vor exista multe proiecte destinate domeniului. Vom lucra îmreună cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene şi cei ai medicilor de familie pentru finalizarea elaborării acestor programe necesare mediciniei de familie”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Costache a asigurat medicii de familie că viitoarele campanii de vaccinare, dar şi de informare şi educare a populaţiei pentru vaccinare vor fi realizate în comun.

“La începutul lunii ianuarie ne vom întâlni, din nou, şi vom stabili împreună necesarul de vaccin gripal care se va achiziţiona, calendarul de aprovizionare şi toate detaliile necesare pentru derularea campaniei de vaccinare grauită antigripală, dar şi pentru îmbunătăţirea acoperirii vaccinale în cadrul calendarului de vaccinare. Am cerut ca anul viitor să nu se mai repete situaţia ultimilor ani în care au existat disfuncţionalităţi frecvente în aprovizionare şi sincope în derularea campaniei de vaccinare antigripală. Vom începe din prima lună a anului să organizăm campania de vaccinare antigripală, împreună cu toţi cei implicaţi”,  a mai spus ministrul Sănătăţii.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.