Peste o sută de gălăţeni s-au strâns, duminică seară, pe platoul din faţa sediului Prefecturii, unde au aprins lumânări în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, din urmă cu un an, majoritatea celor prezenţi spunând că nu s-au schimbat prea multe de atunci. Mai mulţi tineri au adus un cearşaf alb pe care eera scris ”Eroii nu mor niciodată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei peste o sută de gălăţeni, majoritatea tineri, s-au mobilizat pe Facebook şi au venit duminică seară cu lumânări pe care le-au aprins la Monumentul Eroilor Revoluţiei, situat pe platoul din faţa sediului Prefecturii Galaţi.

Totodată, mai mulţi tineri au aşezat pe treptele monumentului un cearşaf alb pe care era scris ”Eroii nu mor niciodată”, iar actorul Vlad Vasiliu a citit versuri în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, după care a fost ţinut un scurt moment de reculegere.

Majoritatea celor prezenţi la comemorare au spus că nu s-au schimbat prea multe de la tragedia din urmă cu un an.  

”S-a schimbat prea puţin la un an de la tragedie, aproape deloc sau nimic; aşa simt eu. Am venit cu amintirea din urmă cu un an de zile. Am fost în acelaşi loc trei seri la rând. Sunt puţin dezamagită pentru că mă aşteptam să fie mai multă lume. A fost un moment important şi puteam să facem şi noi cei tineri ceva, dar sperăm totuşi ca nu e chiar ultimul tren şi vor veni şi alte momente mai bune”, a spus Alina, una dintre tinerele prezente duminică în faţa Prefecturii.   

O altă tânără şi-a exprimat speranţa ca pe viitor să nu se mai repete o tragedie precum cea de la Colectiv.

”Sper să se schimbe ceva în ţara noastră, să nu se mai repete acel incident şi să avem o ţara mai bună. Ştiu ca familiile victimelor au fost ajutate cât de cât, cum au putut şi unii, din donaţii. Noi ne-am adunat aici ca să le oferim bunătatea noastră”, a spus Miruna Cozma.   

Printre cei prezenţi s-au aflat şi câteva persoane mai în vârstă, care au spus că îşi doresc un viitor mai bun pentru tineri.

”Suntem aici pentru tineretul acesta care vine după noi. În ultimul an s-a schimbat Guvernul. după cum ştiţi, să sperăm că se schimbă şi lucrurile în bine”, a spus o femeie.   

Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv s-au aflat şi doi gălăţeni, Valentina Florea (29 de ani) şi Bogdan Claudiu Istrate (22 ani).

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în clubul Colectiv.

În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.