Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, spune că nu a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie al RADET, ci aceasta este urmarea incapacităţii de a gestiona situaţia actuală a regiei. Bădulesacu a precizat că nu este niciun “buton roşu” la RADET şi dacă au plecat membrii Consiliului de Administraţie, nu înseamnă că “a plecat Sfânta Treime de pe Pământ”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aurelian Bădulescu a venit în sala în care a fost susţinută conferinţa de presă a conducerii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti şi a făcut declaraţii după ce membrii Consiliului de Administraţie al regiei au anunţat că demisionează, după ce viceprimarul le-a solicitat acest lucru, în perioada în care primarul general Gabriela Firea era în concediu.

“Nu am cerut nicio demisie, niciunui membru. Odată cu demisia Consiliului de Administraţie, nu cred că ar fi fost nevoie de asemenea completări din partea fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie. (…) Pe 28 iunie, actualul CGMB şi primarul şi-au luat mandatele, iar demisia actualului era una de onoare. I-am întrebat dacă iau în calcul depunerea mandatelor având în vedere situaţia RADET”, a spus Băduleascu.

Viceprimarul a precizat că demisia membrilor CA al regiei este urmarea “incapacităţii de a gestiona RADET”, iar nemulţumirea preşedintelui Consiliului, Gabriel Dumitraşcu, “vine din maniera în care a înţeles să nu aibă contact cu CGMB”.

“Nu este adevărat că i-a cerut viceprimarul. (…) Nu este niciun buton roşu la RADET, nu înseamnă că dacă au plecat ei, a plecat Sfânta Treime de pe Pământ. (…) Ieri am avut o discuţie telefonică cu Dumitraşcu în care mi-a comunicat că vrea să demisioneze”, a mai spus Bădulescu.

El a adăugat că viitorul Consiliu de Administraţie va decide asupra situaţiei RADET, precizând că exista consultări între grupurile politice pentru ca reprezentanţi de specialitate să facă parte din CA.

Viceprimarul a susţinut că municipalitatea are toate instrumentele necesare pentru ca RADET să îşi îmbunătăţească situaţia şi să asigure serviciile, iar după ce se vor desemna noi membri în CA, va fi prezentat programul de redresare.

“Sigur bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură în această iarnă. Cred că vom rezolva această problemă. Vă asigur că lucrurile nu sunt aşa cum a spus domnul Dumitraşcu, la butonul roşu. Există bani pentru investiţii şi municipalitatea va atrage fonduri pentru ca RADET, chiar şi prin transformarea în societate comercială, să producă”, a mai spus Bădulescu.

Viceprimarul a adăugat că va fi analizată şi varianta intrării în insolvenţă a RADET, dar după ce se vor finaliza discuţiile cu Ministerul Energiei.

“Există o problemă personală între Dumitraşcu şi Nicolaescu (Marcel Nicolaescu, directorul general al ELCEN, n.r.). Eu aşa am perceput”, a mai spus Bădulescu.

Conducerea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a anunţat că demisionează din cauza comuncării deficitare cu CGMB şi Primăria Capitalei, preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu, spunând că aceste demisii trebuie luate ca „un semnal de cod roşu”.

Directorul RADET, Valentin Viţalariu, a spus că şi-a prezentat intenţia de a nu mai rămâne la conducerea regiei după 1 septembrie.

"Intenţia este acelaşi lucru cu demisia. Am contract de mandat şi am posibilitatea să îmi dau demisia”, a declarat Viţalariu.

Gabriel Dumitraşcu a prezentat, în conferinţa de presă, şi dovada că viceprimarul Aurelian Bădulescu le-a cerut membrilor Consiliului de Administraţie al RADET să îşi dea demisia.

Dumitraşcu a afirmat că insolvenţa este singura soluţie pentru RADET, precizând că datoria de 3,6 miliarde de lei poate fi scăzuta în trei ani de insolvenţă.

"Simţim că jocurile se fac în afara RADET”, a precizat Dumitraşcu, arătând că interesul ar fi al directorului ELCEN, Marcel Nicolaescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.