Primarul muncipiului Constanţa, Vergil Chiţac, susţine că renovarea Cazinoului de pe faleza Mării Negre se va termina în iulie 2024, în acest moment lucrarea fiind realizată în proporţie de 70%. În emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, Vergil Chiţac l-a lăudat pe fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, pe care l-a numit ”un tip excepţional şi profesionist” pentru că s-a implicat în restaurarea Cazinoului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În 2019, a fost adjudecată licitaţia de o firmă, n-o să-i spun numele.  Firma e bună, românească, profesionişti. Au lucrat multe clădiri de patrimoniu în Bucureşti. Numai că au avut în braţe un proiect, iar în momentul în care au intrat acolo au văzut că proiectul nu poate fi respectat. Să vă dau un exemplu: plafonul de la primul nivel era prevăzut că nu se demolează, nu se dărâmă. Când au intrat acolo şi l-au testat, au văzut că totul e putred.  Asta înseamnă că tu ai un proiect, dar nu poate fi respectat. În momentul în care nu poate fi respectat, pentru fiecare element care nu poate fi respectat trebuie să faci reproiectare. Lucrul ăsta înseamnă costuri mai mari. A existat toată înţelegerea ministrului Cseke de la Dezvoltare, un tip excepţional şi profesionist. Nu l-aş fi dat afară de la guvernare, eu aş fi respectat protocolul politic”, a declarat Vergil Chiţac. 

Primarul PNL susţine că în acest moment Cazinoul este renovat în proporţie de 70%, iar lucrarea urmează să fie finalizată în vara anului viitor. 

”Toate cheltuielile acestea au fost recalculate atât cât a permis legea. S-au făcut ajustările necesare şi, din toată suma, atât cât a permis legea, s-a făcut 70% din proiect. Ce facem cu cei 30%? S-a făcut o recepţie parţială, iar restul de 30% din lucrări s-a licitat. Din fericire, s-a prezentat la licitaţie numai firma care realizase construcţia până la 70%, iar acum sunt la Compania Naţională de Investiţii în procedură de verificare a documentelor. Sperăm ca lucrul acesta să se termine cât mai repede, să se semneze contractul şi să se apuce de continuarea lucrării, să-l finalizeze, pentru că ceea ce este în momentul de faţă arată foarte bine. Suntem, spre 70% finalizare, mai urmează 30% după ce va fi semnat contractul. Termenul de finalizare este iulie anul viitor. Termenul de finalizat este unul realist. Vom avea şi noi bastionul nostru, al oraşului Constanţa: Cazinoul”, a conchis Vergil Chiţac. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.