Peste 660.000 de persoane au fost înregistrate ca zilieri în registrele firmelor din Vaslui în ultimii şase ani, ceea ce reprezintă aproape dublul populaţiei judeţului cu şomajul cel mai mare din ţară. Un vasluian care munceşte cu ziua câştigă, în medie, 80 de lei net pe zi, cei mai mulţi astfel de zilieri lucrând în domeniul agriculturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a înregistrat un număr record de persoane care au desfăşurat activităţi ca zilieri la diverse firme din judeţ în ultimii ani de la apariţia legii care oferă posibilitatea desfăşurării activităţii sub o astfel de formă contractuală. În consecinţă, nu mai puţin de 663.268 de persoane au fost luate în evidenţele agenţilor economici ca zilieri, ceea ce reprezintă aproape dublu faţă de populaţia judeţului înregistrată la ultimul recensământ desfăşurat la nivelul Vasluiului. Numai de la începutul acestui an au fost raportate de către firmele din judeţ un număr de peste 37.000 de poziţii în registrele de zilieri.

”Potrivit raportărilor făcute de agenţii economici, un zilier câştigă, în medie, suma netă de 80 de lei pentru fiecare zi lucrată”, a declarat, marţi, pentru News.ro inspectorul şef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Cei mai mulţi zilieri din judeţul Vaslui desfăşoară activităţi în domeniul agriculturii, precum şi în cel al silviculturii. Numărul angajatorilor care au achiziţionat registre de evidenţă a zilierilor în ultimii şase ani depăşeşte cifra de trei sute.

Judeţul Vaslui este pe primul loc în ţară la numărul de şomeri, cu o rată ce a depăşit în ultimii ani 10%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.