Vicepremierul Vasile Dîncu a jucat bowling, dar şi tenis de masă cu primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, vineri, la inaugurarea unui complex sportiv în valoare de pste 20 de milioane de lei care se întinde pe aproximativ zece hectare şi dispune de terenuri de tenis de câmp, baschet, skatepark dar şi o sală polivalentă. Proiectul a fost finanţat de Compania Naţională de Investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepremierul Vasile Dîncu şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au inaugurat vineri un complex sportiv şi de agrement în cartierul Gheorgheni din oraş, cei doi testând infrastructura cu un meci de tenis de masă. Vicepremierul a fost interesat şi de pista de bowling din sală.

”Nu am vrut să tăiem panglica pentru că ar trebui să trecem de acest tip de a face administraţie şi politică. Acesta nu este un proiect politic, ci unul prin care am vrut să arătăm cum ar fi normal să funcţioneze legătura dintre administraţia locală şi cea centrală. Proiectul Primăriei Cluj-Napoca este unul excepţional, iar noi la Guvern nu putem finanţa vise sau dorinţe abstracte, ci proiecte foarte bune. Iar acesta este un exemplu de colaborare excepţională între Guvern şi administraţia locală. Mi se pare esenţial ca oraşele noastre să aibă baze sportive, centre de cultură, iar Cluj-Napoca este excepţional din acest punct de vedere. Cred că este o realizare cum nu se poate găsi în ţară, nu ştiu să existe un asemenea tip de complex, cu această asociere dintre sporturi”, a declarat vicepremierul.

Complexul sportiv va fi administrat de Primăria Cluj-Napoca, iar pe perioada iernii va avea şi un patinoar.

”Este cel mai modern parc sportiv şi de agrement din România. A fost amenajat în urma unui proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii (CNI) cu 20,2 milioane de lei. Aportul municipalităţii sunt studiile de fezabilitate, proiectul tehnic şi terenul de 10 hectare, lucrările fiind începute anul trecut. Noul complex Gheorgheni dispune, printre altele, de terenuri sportive - minifotbal, tenis de câmp, baschet, volei pe nisip, badminton, skatepark, escaladare, fitness, loc de joacă pentru copii, parc aventură, paintball, piste pentru alergare, role simple şi de viteză şi biciclete. De asemenea, iarna există posibilitatea amenajării unui patinoar. Parcul are şi un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 428 de locuri”, a spus Ovidiu Cîmpean, reprezentant al Primăriei Cluj-Napoca.

În parc a fost construită şi o sală polivalentă pentru practicarea sporturilor de interior cum ar fi bowling-ul şi tenisul de masă, aici putând fi organizate şi competiţii internaţionale

”De asemenea, noul parc are spaţii verzi, arbori, arbuşti ornamentali şi flori, alei, bănci, precum şi o zonă de picnic. Totodată, a mai fost construit un club de tineret cu o sală multifuncţională cu 280 locuri”, a explicat Ovidiu Cîmpean.

Infrastructura din parc poate fi folosită gratuit, pentru rezervare fiind nevoie de înscrierea pe un site şi emiterea unui card de la Primăria Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.