Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, s-a aflat sâmbătă, 12 februarie, în vizită de informare la Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan'' din Bistriţa. Echipa de comandă a brigăzii a prezentat starea actuală a unităţii, tehnica din dotare, misiunea, obiectivele şi proiectele de modernizare a infrastructurii, atât cele aflate în plină desfăşurare, cât şi cele planificate pentru perioada viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul apărării naţionale a avut o întâlnire cu familiile eroilor brigăzii căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, precum şi cu militari răniţi în misiunile externe. Cu acest prilej, Vasile Dîncu a conferit cea mai înaltă distincţie a Armatei României plutonierului-adjutant Daniel Claudiu Sfecheş, fratele sublocotenentului post-mortem Marius Florin Sfecheş, care şi-a pierdut viaţa la 1 octombrie 2010, în Afganistan, şi plutonierului-major Anca Filip, sora sublocotenentului post-mortem Cristian-Petru Filip, căzut în acelaşi atac.

Aceeaşi distincţie a fost conferită şi unor militari bistriţeni răniţi în misiuni internaţionale: plutonier-adjutant Vasile Zbâncă, plutonier-adjutant (rtr.) Florin Boc, sergent-major Gabriel Czifrak, sergent Ionuţ-Marius Brumă, caporal clasa I Ioan-Iosif Reman şi fruntaş Floare Dorian-Emil Reman.

„Este impresionant că fratele şi sora eroilor sublocotenenţi Marius Florin Sfecheş şi Cristian-Petru Filip duc mai departe, în aceeaşi brigadă, misiunile fraţilor lor. Mulţumesc domnule plutonier-adjutant Daniel Claudiu Sfecheş şi doamnă plutonier-major Anca Filip pentru modul profesionist în care vă faceţi datoria faţă de Ţară şi vă încredinţez că memoria fraţilor dumneavoastră nu va fi nicicând uitată," a declarat Vasile Dâncu.

Ministrul apărării naţionale i-a asigurat pe militarii răniţi de întregul său sprijin pentru depăşirea tuturor problemelor cu care s-ar putea confrunta. „Curajul şi spiritul de sacrificiu dovedite de dumneavoastră pe câmpul de luptă, felul în care reuşiţi să învingeţi, în fiecare zi, suferinţele reprezintă pentru fiecare dintre noi exemple de patriotism autentic," a spus ministrul Dîncu.

Ministrul apărării naţionale s-a întâlnit, de asemenea, cu cadre militare în rezervă şi retragere din garnizoana Bistriţa, pe care i-a informat că este la curent cu problemele cu care aceştia se confruntă. 

„Ne-am apucat serios de treabă pentru a găsi soluţii pragmatice pentru rezolvarea problemelor semnalate de dumneavoastră, în special a celor legate de eliminarea inechităţilor din sistemul de pensii militare. Suntem în permanent dialog cu echipele de conducere a structurilor centrale ale structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi am toată încrederea că vom reuşi să deblocăm procesul legislativ prin care să acordăm tratament egal şi corect tuturor celor din rezerva armatei, indiferent de perioada în care şi-au servit ţara," a declarat Vasile Dîncu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.