Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a co-prezidat reuniunea extraordinară a miniştrilor apărării în Format Bucureşti 9 (B9), alături de omologul din Polonia şi secretarului apărării al Statelor Unite ale Americii. S-a discutat despre situaţia din Ucraina, iar ministrul român a salutat măsurile recente adoptate la nivelul Alianţei în vederea consolidării posturii de descurajare şi apărare pe întregul Flanc Estic al NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a co-prezidat miercuri, 24 februarie, împreună cu omologul polon, Mariusz Blaszczak, şi cu participarea secretarului apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III, reuniunea extraordinară a miniştrilor apărării în Format Bucureşti 9 (B9), organizată, prin videoconferinţă, în contextul agresiunii armate a Federaţiei Ruse asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. Reuniunea a reprezentat o bună oportunitate a coordonării poziţiilor oficiale, înainte de Summitul NATO şi Summitul B9, planificate a se desfăşura vineri, 25 februarie, la nivelul şefilor de stat şi guvern”, a transmis, joi seară, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că, în cadrul intervenţiei sale, ministrul român al apărării a condamnat în termeni fermi agresiunea în desfăşurare a Rusiei împotriva Ucrainei, menţionând că atitudinea Rusiei reprezintă o violare flagrantă şi inacceptabilă a dreptului internaţional şi a tuturor angajamentelor asumate de Moscova, inclusiv faţă de independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional. 

”Demnitarul român a subliniat importanţa unităţii şi solidarităţii în cadrul Alianţei Nord-Atlantice acum mai mult ca niciodată şi a salutat măsurile recente adoptate la nivelul Alianţei în vederea consolidării posturii de descurajare şi apărare pe întregul Flanc Estic al NATO. Ministrul român al apărării a transmis sprijinul deplin pentru implementarea şi aplicarea măsurilor adoptate de NATO şi a informat miniştrii apărării B9 şi SUA despre o serie de măsuri adoptate la nivel naţional, pentru punerea în aplicare a deciziilor aliate privind planurile de apărare şi contribuţia la Forţa de Răspuns a NATO”, a mai transmis ministerul.  

Vasile Dîncu a exprimat, de asemenea, faptul că România este pregătită pentru managementul fluxului de refugiaţi. 

 
 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.