Ofiţeri ai Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” au participat, alături de aliaţi din 15 ţări NATO, la exerciţiul ”GORDIAN KNOT 2022”, în Grecia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O celulă de răspuns alcătuită din ofiţeri ai Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” şi condusă de colonelul Cristian-Tiberiu Cristescu a participat, în perioada 7-18 noiembrie, alături de aliaţi din 15 ţări NATO, la exerciţiul multinaţional ”GORDIAN KNOT 2022”, planificat şi condus de Corpul de Dislocare Rapidă din Grecia (NRDC-GR), în localitatea Assiros”, a transmis, duminică, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că vânătorii de munte braşoveni au jucat rolul unui centru de operaţii tactice (TOC) de nivelul unui corp de armată, fiind astfel integraţi într-o operaţie întrunită cu scopul de a planifica şi conduce o acţiune militară de răspuns în cazul invocării Articolului 5 din Tratatul Atlanticului de Nord. 

Brigada 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” este afiliată, din punct de vedere al exerciţiilor şi instrucţiei, Corpului de Dislocare Rapidă din Grecia încă din anul 2014. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.