Consumul de apă în comuna Cocorăştii Colţ din judeţul Prahova a fost restricţionat după ce Direcîia de Sănătate Publică a semnalat valori depăşite ale arsenului în apa potabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

HIDRO PRAHOVA S.A. a anunţat joi restricţii privind utilizarea apei pentru băut şi gătit în comuna Cocorăştii Colţ.

”HIDRO PRAHOVA S.A. ia această măsură în urma anunţului de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Prahova, instituţie care asigură controlul parametrilor de calitate ai apei potabile prin monitorizarea de audit, care informează prin procesul verbal nr. 376-377 din data de 17.05.2023, că pe raza teritorială a comunei Cocorăştii Colţ s-au găsit valori depăşite ale arsenului în apa potabilă”, a transmis compania.

Apa nu poate fi folosită pentru băut şi gătit, dar va putea fi folosită pentru spălat şi alte folosinţe care nu determină contaminarea alimentelor, cât şi pentru evacuarea apelor uzate menajere, precizează sursa citată.

Societatea va asigura necesarul de apă potabilă prin utilizarea containerelor tip IBC în zonele afectate.

În acest sens, societatea HIDRO PRAHOVA S.A. asigură că vor fi prelevate constant probe de apă, care vor fi analizate în vederea asigurării gradului de potabilitate al acesteia, conform reglementărilor în vigoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.