Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, dacă vor fi vaccinate cel puţin 50.000 de persoane în fiecare zi, cu prima doză, România va putea atinge ţinta de cinci milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, la ce anume ne referim când vorbim de cinci milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, dacă este vorba de o doză sau ambele doze. 
 
"Ne referim la persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Nu cred că vom reuşi să avem cinci milioane de persoane cu cele două doze sau cu schemă completă efectuată la sfârşitul lunii mai. Deci vorbim de persoane care au cel puţin o doză administrată şi sunt persoane care îşi vor completa, evident, schema de vaccinare”, a explicat Gheorghiţă.
 
El a mai fost întrebat dacă în următoarele 20 de zile România ar putea vaccina peste un milion de persoane pentru a ajunge la ţinta de cinci milioane de vaccinaţi la 1 iunie. 
 
"Cu siguranţă am putea, dar evident că acest lucru ţine de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina. În momentul de faţă avem capacitate de vaccinare suficientă încât să asigurăm ritmul de vaccinare care să ne permită să atingem obiectivele propuse, obietive care au în vedere implementarea unor măsuri de relaxare pe care cu toţii le aşteptăm şi le dorim după atâta luni de zile. Aspectul cel mai pozitiv din toată această situaţie pot să spun că este legat de evoluţia foarte bună din punct de vedere epidemiologic. Avem o rată de incidenţă cumulată a cazurilor de circa 1-1,1 la nivel naţional, ne situează într-un scenariu aproape verde la nivel naţional, ceea ce bineînţeles asigură perspectivele unor măsuri de relaxare, dar ele iarăşi trebuie implementate progresiv încât să nu înregistrăm un rebound al numărului de cazuri. (...) Dacă reuşim să vaccinăm cel puţin 50.000 de persoane zilnic cu doza unu, atingem acest obiectiv”, a transmis Valeriu Gheroghiţă.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.