Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, este de părere că medicii care se fac vinovaţi de "vaccinare la chiuvetă" fac un act care îi descalifică şi ar trebui să nu mai practice niciodată această profesie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Aceste cazuri pe mine mă lasă fără replică şi fără cuvinte pentru că nu pot înţelege cum te poţi dezice de toate valorile profesiei pe care o practici, pentru care te-ai pregătit atât de mult timp. Cum poţi pentru, poate, nişte avantaje financiare, mă gândesc, că altfel nu înţeleg de ce ar fi putut să facă asta. Este complet descalificabil astfel de activitate, este jenant pentru corpul medical că trebuie să vedem şi astfel de situaţii, din păcate, pe care o parte puţină, din fericire, a colegilor noştri iată că o practică. Cred că un pic de onoare ar trebui în situaţia asta şi nu ar trebui să mai practici meseria asta după o astfel de situaţie, adică măcar atâta onoare să ai, să spui: nu sunt făcut pentru... am pierdut testul de onoare şi de deontologie profesională şi atunci mă las de activitatea asta. Astfel nu văd cum te poţi reabilita moral, profesional, în faţa corpului medical şi în faţa oamenilor”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24. 
 
El consideră că atunci când unui medic i se cere să falsifice un certificat de vaccinare este "momentul oportun" ca acesta să explice de ce este nevoie de vaccin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.