Membrii filialei USR Suceava îi solicită ministrului Mediului, Tánczos Barna, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, oprirea eliberării autorizaţiei integrate de mediu pentru groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş, pentru a împiedica un dezastru ecologic de amploare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USR Suceava se alătură astfel demersului Asociaţiei Bucovina Curată, care a lansat joi, 6 ianuarie, o petiţie prin care solicită anularea organizării la Vatra Dornei a consultării publice legate de acest proiect şi oprirea procedurii de emitere a autorizaţiei integrate de mediu, până la finalizarea cercetărilor penale desfăşurate de DNA în dosarele legate de depozitul de deşeuri de la Pojorâta, arată un comunicat de presă al partidului.
 
„Groapa de gunoi de pe Mestecăniş reprezintă un dezastru ecologic şi o ruşine a administraţiei judeţene. Această groapă de gunoi de pe vârful muntelui înseamnă iresponsabilitate şi nepăsare faţă de comunitatea locală direct afectată, faţă de ecosistemul montan, faţă de turismul din Bucovina şi, nu în ultimul rând, faţă de cerinţele UE cu privire la depozitele de deşeuri. E timpul ca Gheorghe Flutur să ţină cont de oameni şi de Suceava!”, a afirmat Gianina Ursu, preşedinta organizaţiei municipale USR Suceava, conform sursei citate.
 
„Am inspectat depozitul Mestecăniş acum 3 ani, împreună cu echipa de anchetă a Parlamentului, şi am constat că, dincolo de poziţionarea nefericită, există probleme majore de proiectare şi execuţie”, a mai explicat Octavian Berceanu, fostul comisar-şef al Gărzii de Mediu.
 
Consiliul Judeţean Suceava a anunţat recent că intenţionează să organizeze o dezbatere publică privind documentele de susţinere a solicitării de emitere a autorizaţiei integrate de mediu pentru obiectivul „Depozit ecologic de deşeuri Pojorâta”. Dezbaterea ar urma să aibă loc la Vatra Dornei, în 2 februarie 2022, la peste 20 de km de satul Valea Putnei, localitatea direct afectată de construcţia gropii de gunoi.
 
Semnatarii petiţiei solicită respectarea dreptului elementar de consultare şi informare a locuitorilor direct afectaţi de proiectul gropii de deşeuri Pojorâta, prin organizarea acestei consultări publice la Centrul Cultural Pietrele Doamnei/Căminul Cultural Valea Putnei, conchide sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.