USR cere Guvernului Ciucă să renunţe imediat la proiectul de ordonanţă de urgenţă, pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii, care prevede modificări nocive la Pilonul 2 de pensii prin care se urmăreşte desfiinţarea acestuia prin gonirea administratorilor de pilon din România şi confiscarea banilor de către stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USR atrage atenţia, într-un comunicat de presă, că nu este pentru prima dată când PSD vrea să pună mâna pe pensiile private ale românilor pentru a-şi acoperi cheltuielile excesive din bani publici cu privilegiile şi pensiile speciale, manevră încercată şi de Dragnea, Tudose, Ponta şi Dăncilă.
 
„Guvernul cu epoleţi nu numai că îi sărăceşte pe români în plină criză energetică şi a preţurilor, dar vrea să le ia şi banii de pensie privată. Aici s-a ajuns cu «cel mai stabil, solid şi performant guvern din ultimii destul de mulţi ani», după cum îl lăuda mândru întâiul schior al ţării. Desfiinţarea Pilonului 2 de pensii, încercată şi de Dragnea şi ai săi, cu singurul scop de a umple buzunarele partidului cu bani pentru viitoare sinecuri şi alte pensii speciale, e o nouă lovitură cinică pe care PSD şi PNL le-o dau românilor. Românii au o şansă la o pensie decentă prin Pilonul 2, dar Guvernului Ciucă nu îi pasă, din contră. Ce aşteptări putem avea de la un guvern care face miliarde de lei pe urma scumpirilor din energie, suportate tot de români?”, a afirmat Cătălin Drulă.
 
În acelaşi timp, USR solicită ministrului Muncii, Marius Budăi, să declare public când a avut loc aşa-zisa consultare cu cei de la ASF pe marginea modificărilor la Pilonul 2, în condiţiile în care marţi, 23 august, la ora 12.00, Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică ordonanţa de urgenţă, iar cu jumătate de oră mai târziu, întrebat despre modificările preconizate la Pilonul 2 la un post de televiziune, a răspuns în direct că „vom avea discuţii” şi că „trebuie să avem o consultare cu cei de la ASF”. USR solicită ministrului Muncii să admită public că a minţit.  
 
USR mai reaminteşte că fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a dezvăluit planul Guvernului Ciucă cu privire la Pilonul 2 încă de săptămâna trecută.
 
„Au negat, după care şi-au continuat planul ca şi cum nimic n-ar fi. E mare urgenţă vara asta! Trebuie să dea 35 de pagini de ordonanţă acum pe Pilonul 2. Nu mai poate fi amânat. Pe cine mai prostesc? Miza sunt banii pe care îi cotizaţi în fiecare lună la Pilonul 2. Banii dumneavoastră pe care îi vor ei. Nu banii deja acumulaţi. Miza e ce mai vine pe viitor. Vor face încă o companie de stat ca să preia portofoliul fondurilor gonite. Ca să vă spună că banii dumneavoastră sunt acum în siguranţă la un nou Bancorex. La cum merg lucrurile, în 2024, nu vom mai avea Pilon 2, iar pensiile speciale vor fi mai mari ca niciodată”, a declarat Claudiu Năsui, conform sursei citate.
 
USR a adăugat că Pilonul 2 de pensii a apărut din nevoia de a rezolva o problemă ce va deveni acută în viitor, când numărul pensionarilor va fi mai mare decât numărul celor angajaţi, având în vedere că la nivel mondial România va înregistra una dintre cele mai drastice reduceri a populaţiei în perioada 2017-2050.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.