Unitatea de Primiri Urgenţe Constanţa a transmis, vineri, precizări, după ce o senatoare AUR a reclamat că o femeie a murit după ce a aşteptat 3 ore o ambulanţă. Unitatea explică faptul că pacienta a fost stabilă hemodinamic şi respirator, dar, pentru că erau necesare investigaţii suplimentare, s-a cerut transfer către o altă unitate. Între timp, starea femeii s-a agravat, cerându-se echipaj cu medic. Până la sosirea acestuia, s-au efectuat manevre de resuscitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pacienta cu multiple comorbiditati  a fost adusa la punctul UPU SMURD Băneasa, la ora  17:30 de către familie, pentru dispnee. A fost evaluată de către medicul specialist medicină de urgenţă de gardă. Pacienta era stabilă hemodinamic şi respirator, sub administrare de O2 dar fiind necesare mai multe investigatii, medicul  a solicitat ambulanta cu asistent, la ora 17.48, în vederea transferului către o unitate medicala spitalicească”, a transmis, vineri, UPU Constanţa.

Sursa citată a precizat că, la ora 19.31, s-a revenit cu solicitarea către dispecerat.

”În tot acest timp pacienta a fost monitorizată şi asistata medical, fiind în continuare stabila hemodinamic şi respirator. La scurt timp dupa al doilea apel, starea pacientei s-a agravat, motiv pentru care, la ora 19.42  s-a sunat in dispecerat, pentru trimiterea de urgenta a unui echipaj cu medic”, a mai transmis sursa citată.

Reprezentanţii UPU Constanţa au menţionat că tot timpul pacienta a fost  asistată şi s-au efectuat manevrele de resuscitare, conform protocoalelor medicale în vigoare.

Şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, vineri, într-o conferinţă de presă, că primul apel a vizat alocarea unui echipaj de transport pacient, ceea ce nu este considerat o urgenţă medicale, echipajele disponibile fiind direcţionate către cazurile cod roşu.

Senatoarea AUR Evdochia Aelenei a reclamat că o femeie a murit la UPU Băneasa după ce a intrat în stop cardio-respirator şi a aşteptat trei ore o ambulanţă.

Serviciul de Ambulanţă Constanţa a precizat că alocarea s-a făcut în 30 de minute după solicitarea unui echipaj cu medic, mai repede neexistând un astfel de echipaj disponibil.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.