Fostul ministru USR PLUS al Sănătăţii Vlad Voiculescu susţine că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost "alocate*" de DSP Bucureşti, adică nu au apărut în cifrele oficiale, ceea ce a dus la temperarea creşterii fulminante a numărului de cazuri de COVID-19 ”în mod miraculos” după ziua de luni, ”chiar înainte de Congresul PNL”. În replică, DSP Bucureşti a transmis că rata de incidenţă este stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri de infectare cu judeţ neidentificat să poată fi alocate şi raportate corespunzător şi că toate caalculele incidenţei respectă legislaţia în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Modul de calcul al incidenţei cazurilor de coronavirus în funcţie de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate respectă acelaşi altgoritm încă din luna martie a acestui an. Atunci s-a convenit de către conducerea Ministerului Sănătăţii ca rata de incidenţă să fie stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri  de infectare  cu judeţ neidentificat să poată fi alocate şi raportate corespunzător. Ca urmare, toate calculele incidenţei stabilite în ultimele zile respectă întru totul legislaţia în vigoare aplicată pe parcursul întregului an”, a transmis DSP Bucureşti ”caurmare a informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de calcul al incidenţei cazurilor de coronavirus, în funcţie de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate, Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti”.
 
DSPMB face aceste precizări pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la un calcul eronat, aplicat în mod intenţionat, cu privire la rata incidenţei.
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Creşterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL. Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost "alocate*" de DSP Bucureşti, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidenţa ar fi fost altfel semnificativ mai mare. Aveţi grijă de voi!”, a scris Vlad Voiculescu duminică, pe Facebook.
El precizează că ”nealocat” echivalează cu ”dispărut din orice statistică oficială”.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.