Traficul în municipiul Braşov se desfăşoară cu dificultate, miercuri, din cauza căderilor masive de zăpadă, dar şi pentru că firma de deszăpezire a intervenit cu doar 20 de utilaje, desi avea obligaţia de a trimite 78 de maşini în teren. Primarul Allen Coliban anunţă că firma va fi sancţionată, iar viceprimarul Sebastian Rusu a avertizat că au existat drumuri impracticabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Ninsorile din această dimineaţă au acoperit, în doar câteva ore, Braşovul şi Poiana Braşov, cu un strat gros de zăpadă, de aproximativ 30 de cm. (...) La nivelul Primăriei Braşov s-a constituit o celulă de criză, condusă de viceprimarul Sebastian Rusu, pentru a găsi soluţiile legale prin care Municipalitatea să se asigure că operatorul serviciului de deszăpezire îşi va îndeplini, în cel mai scurt timp, obligaţiile contractuale şi pentru a stabili care sunt sancţiunile care vor fi aplicate pentru neîndeplinirea obligaţiilor asumate de operator. Sancţiunile vor fi, în primul rând, financiare: reducerea plăţii prestaţiilor, dar  şi aplicarea de penalităţi sau oprirea garanţiei de bună execuţie”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Potrivit acestuia, în trafic sunt 35 de utilaje, care acţionează pe străzile principale şi pe cele pe care circulă mijloacele de transport în comun.

ŞTIRE INIŢIALĂ:”Este inadmisibil să suferim cu toţii din cauza incompetenţei celor de la firma de deszăpezire Comprest. I-am notificat din timp că astăzi va ninge şi că trebuie să fie pregătiţi să acţioneze imediat cum e nevoie. Nu şi-au făcut treaba cum trebuie şi nu au respectat contractul pe care îl avem. În loc să trimită încă de la 4 dimineaţa cele 78 de utilaje de deszăpezire, au trimis doar 20. Firma urmează să fie sancţionată”, a anunţat, miercuri, primarul municipiului Braşov, Allen Coliban.

La rândul său, viceprimarul Sebastian Rusu a avertizat că au existat drumuri impracticabile.

”Au fost artere impracticabile, pe drumul de Poiană unul dintre utilaje s-a defectat, situaţia nu este deloc una bună şi aici este 100% vina prestatorului de servicii. La verificarea de la 7.30 erau doar douăzeci maşini care acţionau cu lamă, la ora 11.00, erau 35 de utilaje care acţionează. Într-adevăr, este o vreme aparte pentru această perioadă, însă ieri, noi, Primăria, am trimis notificare către firma de deszăpezire, care astăzi de dimineaţă, începând cu ora 4.00, trebuia să intervină cu toate utilajele. Avem 78 de utilaje care trebuie să fie la dispoziţia primăriei, şi, din păcate, doar 20 de utilaje au acţionat dimineaţă. Acest lucru nu este de tolerat, nu este un lucru demn pentru braşoveni, drept pentru care vom lua măsuri şi vom sancţiona firma de deszăpezire conform contractului. Ei aveau obligaţia să deszăpezească”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Traficul în oraş se desfăşoară cu dificultate, stratul de zăpadă depus fiind consistent.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.