Deputatul social-democrat de Timiş, Alfred Simonis, a anunţat, vineri, că, în 12 iunie, vor porni lucrările la noul hub de sănătate de la Spitalul Judeţean Timişoara, care va găzdui Urgenţele, Secţia ATI şi un nou Centru de Mari Arşi, toate fiind interconectate prin pasarele. Investiţia se ridică la 66 milioane de euro, bani de la Banca Mondială. Centrul de Mari Arşi din Timişoara prinde rapid contur, au afirmat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai constructorului au semnat contractul de construire a unei clădiri noi în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Pius Brânzeu” din Timişoara, arată reprezentanţii MS.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Investiţia constă în construirea unei clădiri noi, în care să funcţioneze integrat Centrul de Arşi, compus din 6 paturi pentru mari arşi, 6 paturi pentru arşi intermediari şi post-critici şi 5 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă; secţia ATI cu 27 paturi; blocul operator cu 25 de săli de operaţie; spaţii conexe (Sterilizare, Farmacie, spaţii administrative şi logistice, spaţii  tehnice, etc.) şi un heliport. De asemenea, va funcţiona şi UPU-SMURD cu 58 de posturi.
 
Valoarea investiţiei este de 66 milioane de euro, iar durata de execuţie este de 26 de luni.
 
Finanţarea este asigurată în cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar finanţat din Acordul de Împrumut nr 8362 dintre Guvernul României şi Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Deputatul social-democrat de Timiş, Alfred Simonis, a anunţat vineri pe pagina sa de Facebook, că a fost semnat ordinul de începere a construcţiei noului hub de sănătate de la Spitalul Judeţean Timişoara.
 
”Lucrările la centrul pentru mari arşi de la Timişoara încep în data de 12 iunie, la Ministerul Sănătăţii semnându-se astăzi ordinul de începere a construcţiei noului corp de clădire ce va aparţine de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brînzeu. Investiţia se ridică la 66 de milioane de euro şi presupune construirea unei clădiri noi în care vor funcţiona 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 6 saloane pentru mari arşi, 6 rezerve pentru arşi intermediari şi post-critici, 5 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă, secţie ATI cu 27 de paturi, bloc operator cu 25 de săli de operaţie şi heliport. Mulţumesc ministrului Alexandru Rafila şi secretarului de stat Alexandru Rogobete pentru implicare, succes managerului SCJU Timişoara, Dorel Săndesc, în implementarea acestui important proiect”, a anunţat Alfred Simonis.
 
Practic, în cadul Spitalului Judeţean, între clădirile existente, pe locul fostului heliport, între Ortopedie şi Casa Austria, urmează să fie ridicată noua unitate, prevăzută cu parter, 5 etaje şi heliport, care va avea o unitate de primiri urgenţe, o secţie ATI şi un nou Centru pentru Mari Arşi.
 
Conform contractului, termenul de finalizare a noului spital este anul 2025.
 
Încă din august 2020 a fost emisă autorizaţia de construcţie de către Consiliul Judeţean Timiş, beneficiarul final al investiţiei. 
 
Banca Mondială asigură fondurile pentru întregul proiect, inclusiv realizarea proiectului tehnic, execuţia şi asigurarea utilităţilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.