Municipiul Timişoara şi mai multe comune periurbane intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă propune institutirea carantinei pentru 14 zile. Presedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat, după anunţul privind carantinarea Timişoarei, că ”a câştigat soluţia minimului efort pentru administraţia Timişoarei: carantina municipiului şi a zonei periurbane” şi a solicitat un plan din partea persoanelor responsabile. Şeful DSU a explicat că va semna ordinul de carantinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Raed Arafat, după anunţul privind carantina în Timişoara: Urmează să semnez ordiul în conformitate cu toate prevederile care sunt în vigoare. În weekend vor rămâne deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile, nu vor fi deshise mall-urile

 

 
UPDATE: ”Am propus o abordare inteligentă a gestionării pandemiei Covid-19 însă azi, în CJSU Timiş, a câştigat soluţia minimului efort pentru administraţia Timişoarei: carantina municipiului şi a zonei periurbane. Solicit primarului Timişoarei un plan coerent de măsuri anti-covid-19, bazat pe indicatori şi cifre, care să completeze carantina formală, cu speranţa că sutele de mii de cetăţeni afectaţi vor avea parte şi de altceva în afară de restricţii înmulţite şi înăsprite. În aşteptarea planului din partea persoanelor responsabile, mă voi adresa deopotrivă Ministerului Sănătăţii pentru alocarea unui număr suplimentar de vaccinuri şi Ministerului Economiei pentru o compensaţia atât de necesară operatorilor economici distruşi financiar de restricţii şi închideri obligatorii”, a scris Alin Nica pe Facebook.
 
Alin Nica s-a poziţionat împotriva carantinării municipiului Timişoara, în timp ce primarul Dominic Fritz a susţinut carantinarea, atât a Timişoarei, cât şi a întregului judeţ Timiş.
 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit sâmbătă, a decis să propună instituirea carantinei pentru 14 zile. 
 
Sunt vizate municipiul Timişoara şi comunele Dumbrăviţa, Giroc, Ghiroda, Moşniţa Nouă.
Carantina ar urma să intre în vigoare în 8 martie, la ora 00.00. 
 
În Timiş, rata de infectare cu COVID-19 este 5,48 de cazuri la o mie de locuitori, în timp ce la Timişoara este 7,49 cazuri la o mie de locuitori.
 
Decizia de carantinare a fost luată cu 30 de voturi pentru, 4 impotrivă şi 4 abţineri. Printre cei care au votat pentru intrarea în carantină se numără primarul Timişoarei, Dominic Fritz.
 
Decizia finală aparţine şefului DSU şi secretar de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, care urmează să emită un ordin în acest sens.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.