Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea va fi plasată sub control judiciar, a decis vineri Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat contestaţia sa la măsura arestului preventiv. Sorina Pintea a părăsit vineri după-amiază arestul central, fiind preluată de o ambulanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE  - Sorina Pintea a părăsit arestul, ea fiind preluată de o ambulanţă. Anterior, ea s-a aflşat la spital, timp în care a fost decisă plasarea ei sub control judiciar. Conform procedurii, Sorina Pintea a trebuit să revină la Arestul central, pentru a fi pusă în libertate.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorina Pintea se va afla sub control judiciar pentru 60 de zile.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Confom avocatului fostului ministru, Viorel Mocanu, Pintea, care a fost prezentă dimineaţă în faţa instanţei, se află acum la o unitate spitalicească, acesta fiind motivul pentru care nu a asistat la pronunţarea sentinţei.

Sorina Pintea va fi pusă în libertate, urmând să-i fie comunicaţi termenii controlului judiciar.

Pintea a fost adusă vineri dimineaţă fără cătuşe la instanţă, după scandalul provocat de imaginile cu ea încătuşată şi într-o stare de sănătate precară, marţi seară, când a fost dusă la Policlinica MAI.

Ea a s-a aflat în arest preventiv pentru 30 de zile de sâmbătă, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, fiind acuzată de luare de mită.

Pintea a fost reţinută de DNA sâmbătă dimineaţă, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Pe durata arestului, ea a necesitat în mai multe randuri îngrijiri medicale din cauza bolii autoimuine de care suferă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.