Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, luni, deschiderea circulaţiei pe autostrada Târgu Mureş-Ungheni. Circulaţia a fost deschisă în jurul orei 14.00, iar Ministerul Transporturilor precizează că în România se circulă pe 947,6 km de autostradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Odată cu deschiderea Autostrăzii Târgu Mureş – Ungheni, municipiul Târgu Mureş va avea asigurată o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Sebeş şi Alba Iulia, dar şi cu frontiera de vest a României, ceea ce va scurta timpii de deplasare şi va creşte gradul de siguranţă rutieră”, a transmis, luni, Ministerul Transporturilor.  

Potrivit sursei citate, în România se circulă pe 947,6 km de autostradă. 

Proiectul Autostrăzii Târgu Mureş – Ungheni a presupus construcţia unui sector de autostradă în lungime de 4,5 km şi a unui drum de legătură, în lungime de 4,7 km.  

Drumul de legătură porneşte de la Târgu Mureş şi face joncţiunea cu sectorul de autostradă, care continuă până la Ungheni. 

Antreprenorul, Strabag S.R.L., a primit Ordinul de începere pentru execuţie în data de 22 iulie 2020, iar conform contractului trebuia să finalizeze lucrările în luna februarie 2022.   

Valoarea proiectului este de 192.06 mil. lei fără TVA, iar contractul a fost semnat în data de 29.05.2020.  

Perioada de garanţie a lucrărilor este de 9 ani.  

Contractul a prevăzut inclusiv construcţia a 3 poduri şi pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri şi pasaje pe autostradă şi două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la reţeaua de drumuri existentă. 

UPDATE: CNAIR a anunţat că la ora 14.00 a fost deschisă circulaţia. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Astăzi se deschide circulaţia pe autostrada Târgu Mureş-Ungheni. Vorbim de 4,5 kilometri care au profil de autostradă şi 4,7 kilometri la profil de drum naţional cu două benzi pe sens”, a scris, luni, pe Facebook, Sorin Grindeanu.  

Ministrul a reiterat ideea că nu-şi doreşte festivism.  

”Rezultate concrete! Nu festivism”, a mai scris Grindeanu.  

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat sâmbătă la Brăila că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte multe şanse să nu inaugurăm niciun kilometru de autostradă”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.