Zeci de persoane s-au adunat, joi seară, în faţa Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni pentru a-şi arăta solidaritatea cu cei aproximativ o sută de mineri blocaţi în subteranul minei Lupeni de peste 48 de ore. Protestatarii cer plata drepturilor salariale. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că s-a ajuns la neplata salariilor minerilor, deoarece nu au fost îndeajuns de mari veniturile Complexului Energetic Hunedoara, care se află într-o situaţie dificilă. Vineri, ministrul se va întâlni cu o delegaţie a minerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Virgil Popescu, despre protestul minerilor din Valea Jiului: Practic, s-a ajuns la neplata salariilor, pentru că din producţia de cărbune şi vânzarea de energie electrică nu au ajuns veniturile aşa încât să poată fi plătite salariile

 

 
Printre oamenii adunaţi joi seara în faţa Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni s-a aflat şi primarul Lucian Resmeriţă.
 
Oamenii care au vrut să îşi arate solidaritatea cu minerii blocaţi în subteran s-au deplasat la sediul administrativ al Minei Lupeni, iar după ce au stat aproximativ o oră în faţa clădirii, au pornit cu maşinile prin oraş şi au claxonat pe străzi.
 
Cei aproximativ o sută de mineri de la Lupeni, blocaţi în subteran, nu au fost convinşi să operască protestul în urma discuţiilor de miercuri cu prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, şi în urma discuţiilor de joi cu liderii de sindicat.
 
 Minerii au şi o listă de revendicări printre care demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara şi plata salariilor în zilele de 15 şi 30 ale lunii, acordarea tichetelor de masă şi plata restanţelor la decontul de transport.
 
De asemenea, minerii cer prezenţa în Valea Jiului, în subteranul Minei Lupeni, a ministrului Energiei, Virgil Popescu.
 
Şi minerii de la Livezeni au anunţat că sunt solidari cu colegii lor de la Lupeni şi cei din schimbul al III-lea vor rămâne în subteran. Ei au solicitat prezenţa ministrului Energiei, Virgil Popescu şi ministrului Muncii, Raluca Turcan.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.