Secretarul de stat gen. dr. Ionel Oprea va coordona Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, în urma unei decizii a ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru, a anunţat, vineri, Ministrul Sănătăţii. De asemenea, instituţia anunţă că au fost alocate 50, 9 milioane de lei pentru decontarea testelor RT-PCR în Bucureşti, dar DSP trebuie să solicite deschiderea liniei de finanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul Sănătăţii, Secretarul de stat generalul medic Ionel Oprea va coordona Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti. 

”Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru l-a desemnat pe secretarul de stat generalul medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuţiilor ce le deţine la nivelul MS, coordonarea activităţii Direcţiei de Sănătate Publicîă Bucureşti până la remedierea deficienţelor constatate la nivelul acestei instituţii. Ministrul Sănătăţii a solicitat secretarului de stat şi continuarea evaluării activităţii acestei instituţii demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica”, a transmis Ministerul Sănătăţii. 

Instituţia a precizat că va continua şi intensifica activităţile de identificare a infecţiei cu SARS-CoV-2 în cadrul Programului Naţional de prevenire, supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare.

“Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul naţional în luna martie a acestui an. Am pornit de la 1 centru în care se prelucrau probele şi, după o muncă susţinută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate şi încluse în program. Dorim o creştere a numărului de puncte de testare şi o intensificare a activităţilor. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT –PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, citat în comunicat. 
 
În ceea ce priveşte situaţia din Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a alocat Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti  peste 50, 9 milioane de lei pentru decontarea testelor RT-PCR realizare în centrele acreditate din Capitală. Pentru realizarea plăţilor este necesar ca reprezentanţii DSPMB să solicite deschiderea liniei de finanţare.
 
”Menţionăm că, o primă solicitare de acest fel a fost înregistrată de MS la începutul acestei săptămâni pentru suma de 1,7 milioane de lei. Pentru această sumă au fost depuse documente justificative. Ieri, 6 august 2020 a mai fost depusă o nouă solicitare pentru suma de peste 8, 1 milioane de lei pentru care se aşteaptă documentele justificative. Având în vedere aceste aspecte, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a cerut directorului general pentru asistenţă medicală şi sănătate publică din cadrul MS, în subordinea căruia se află direcţiile de sănătate publică să înceapă de urgenţă demersurile pentru finanţarea solicitărilor şi să ia măsurile necesare pentru urgentarea finanaţării activităţii de testare de la nivelul unităţilor medicale din Capitală”, a mai transmis MInisterul Sănătăţii. 

Ionel Oprea a coordonat şi Spitalul Judeţean Suceava, la începutul pandemiei, după ce acolo s-a înregistrat un focar de coronavirus. 

În 23 iulie, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat că la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a fost înregistrat un caz de COVID-19, afirmând că a dorit să verifice situaţia testării angajaţilor.

El a precizat că nu a existat o comunicare şi că va exista o decizie după controlul la DSP Bucureşti. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.