Autorităţile de frontieră ungare au informat Poliţia de Frontieră Română, că, începând de vineri, de la ora 23.00 (ora României) până în 15 martie, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată de autorităţile ungare deoarece 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare. Ulterior, autorităţile ungare au anunţat modificări ale programului de circulaţie, existând intervale orare în care TIR-urile pot circula.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "În urma comunicării permanente cu autorităţile de frontieră maghiare, acestea ne-au informat că programul anunţat iniţial privind restricţiile de circulaţie a autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone se modifică", a transmis, vineri seară, Poliţia de Frontieră.
 
Astfel, în intervalul 11 martie, ora 23.00 – 13 martie, ora 23.00, traficul pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone este restricţionat, din 12 martie, ora 23.00, până în 14 martie, ora 9.00, se circulă. În 14 martie, între orele 9.00 şi 23.00, traficul este restricţionat, din 14 martie, ora 23.00 până în 15 martie, ora 9.00, se circulă, noi restricţii fiind apoi în vigoare în 15 martie între orele 9.00 şi 23.00.
 
"Totodată, precizările privind autoturismele, traficul de călători şi mijloacele de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură dar şi recomandările oferite, pentru perioadele de ridicare a restricţiilor, comunicate anterior, rămân valabile", a arătat sursa citată.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Reprezentanţii statului vecin au informat că nu sunt vizate de restricţii transporturile umanitare pentru a nu întârzia distribuirea ajutoarelor şi donaţiilor, respectiv transporturile de animale vii, animale perisabile sau combustibili, materiale pentru încălzit. Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea  perioadei de restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, de vineri.
 
În perioada menţionată, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura fără restricţii.
 
”La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si  pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, mai transmite Poliţia de Frontieră.
 
La rândul lor, reprezentanţii Centrului Infotrafic avertizează că se va crea aglomeraţie. 
 
”Acest aspect va determina formarea de coloane de autocamioane pe Autostrada A1, calea 1, tronsonul Arad-Nădlac. În perioada menţionată, conducătorii autovehiculelor vizate vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria”, a transmis Infotrafic. 
 
Măsura este luată de autorităţile ungare deoarece 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.