Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, marţi, că Ministerul Sănătăţii a avut posibilitatea anul trecut să refuze achiziţia de noi doze de vaccin, însă, în mai 2021, a acceptat doze suplimentare pentru anii 2022 şi 2023. În cei doi ani sunt aşteptate în România aproape 40 de milioane de noi doze de vaccin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Rafila anunţă că aproape 40 de milioane de vaccin anti-COVID vor ajunge în România în 2022 şi 2023: Ce vom face cu ele încă nu pot să vă răspund, pentru că sunt cantităţi foarte mari, care depăşesc capacitatea de stocare

Întrebat, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă, dacă este adevărat că Ministerul Sănătăţii putea să nu comande doze suplimentare de vaccin anti-COVID, aşa cum a afirmat fostul prim-ministru Florin Cîţu, ministrul Alexandru Rafila a explicat că ministerul ar fi avut această posibilitate, în anul 2021, însă, în luna mai, instituţia a acceptat achiziţii de noi tranşe de ser pentru anii 2-22 şi 2023   

”Este adevărat că Ministerul Sănătăţii a avut, în decursul anului trecut, momente în care putea să accepte sau nu achiziţia de vaccin. Achiziţia de vaccin a fost acceptată pentru anul 2022 şi 2023 în una mai a anului 2021”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, marţi după-amiază, într-o conferinţă se presă.  

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat, marţi, despre acuzaţiile aduse de liderul PSD Marcel Ciolacu privind achiziţia de vaccinuri, în perioada în care a fost premier, că ”putem să o anchetăm pe Ursula von der Leyen, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract cu toată Uniunea Europeană.  

”Putem să băgăm şi iertarea de datorii pe care o facem către sectorul Apărare, de ce dăm bani unei bănci precum CEC”, a mai spus Cîţu. 

Fostul premier a adăugat că trebuie văzut ce s-a achiziţionat până acum, ce s-a folosit.  

”De acum încolo, avem un guvern care trebuie să ia decizii, vrea să meargă mai departe, nu vrea să meargă mai departe”, a mai afirmat Cîţu, adăugând că ministerul Sănătăţii putea să spună că nu face comanda şi Ministerul de Finanţe că nu face plata. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.