Salariaţii din mai multe Agenţii Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială şi din Casele Judeţene de Pensii au organizat, miercuri, un protest spontan faţă de prevederile ordonanţei care vizează reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: În mai multe judeţe din ţară au protestat şi salariaţii din Casele Judeţene de Pensii. 

Nemulţumirile salariaţilor din aceste instituţii sunt simulare cu ale colegilor lor din Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială. 

Astfel de manifestări s-au organizat la Casele Judeţene de Pensii din Gorj, Hunedoara, Arad, Vâlcea, dar şi în alte zone din ţară. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Salariaţii din sistem protestează fără ca activitatea instituţiei să fie afectată. Sindicaliştii atrag atenţia, însă, că în zilele următoare ar putea ajunge să blocheze activitatea instituţiei şi să sisteze plăţile către beneficiari.

Sindicaliştii afirmă că sunt nemulţumiţi de prevederile ordonanţei care vizează reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar şi anunţă că vor protesta zilnic, putându-se ajunge la grevă generală.

Dacă ordonanţa pregătită de Guvern va fi adoptată, activitatea AJPIS ar putea fi reorganizată.

Astfel de proteste au avut loc la Piteşi, Timişoara, Iaşi, dar şi în alte oraşe din ţară.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.